Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΝΙΚΗΣΕ ΑΛΛΑ....

image

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία ακόμη κακή εμφάνιση εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, αλλά η Νανσί δεν είναι… Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» πέρασαν δια πυρός και σιδήρου από τη Γαλλία νικώντας τη Νανσί με 80-70 για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Ευρωλίγκας. Κακοί αμυντικά και επιπόλαιοι, με πολλά λάθη στην επίθεση οι πρωταθλητές Ελλάδας, δεν κατάφεραν να «σφραγίσουν» τη νίκη παρά μόνο στα τελευταία λεπτά και θα πρέπει να βελτιωθούν εν όψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας. Κορυφαίοι οι Μάικ Μπατίστ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και Δημήτρης Διαμαντίδης με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο αγώνας…
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα του άναρχου παιχνιδιού της Νανσί. Οι Γάλλοι επέβαλαν το δικό τους τρελό ρυθμό στο παιχνίδι και ο Τσικαμπούντ οδηγούσε τους γηπεδούχους στο σκορ (8-4). Οι «πράσινοι» γρήγορα κατάλαβαν πως έπρεπε να μην παρασύρονται και να κατεβάσουν ταχύτητα. Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως. Με λέι απ του Ντρου Νίκολας πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά 4:30 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 12-13, ενώ ακολούθησε ένα σερί 1-10 με το οποίο έφτασαν στο 15-24 για να κλείσει η περίοδος με 18-24.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς άρχισε καλά το δεύτερο δεκάλεπτο και με επιθετική αιχμή τον Νίκολα Πέκοβιτς κατάφερε και πάλι να χτίσει μία καλή διαφορά, φτάνοντας για πρώτη φορά στα επίπεδα του +11, 24-35, 4:32 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Κάποια αβίαστα λάθη σε συνδυασμό με τον οίστρο του Ρικάρντο Γκριρ, ο οποίος «πυροβολούσε» από την περιφέρεια (17 πόντους με 4/4 τρίποντα στο πρώτο μέρος) έφεραν του Γάλλους σε απόσταση 4 πόντων, 37-41, λίγο πριν την ανάπαυλα. Ωστόσο ένα λέι απ του Γιασικεβίτσιους και οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής που πέτυχαν από μία βολή έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με το πιο «ασφαλές» 37-45.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν μουδιασμένα την τρίτη περίοδο, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης με ένα τρίποντο στη λήξη επίθεσης και ο Μάικ Μπατίστ τούς έφεραν και πάλι στο +11, 39-50. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε συμπτώματα… Βαρκελώνης και έδωσε την ευκαιρία στη Νανσί να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Με ένα επί μέρους σκορ 13-1, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Τσικαμπούντ, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 52-51, 2:05 πριν το τέλος του δεκαλέπτου αναγκάζοντας τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η λήξη της περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το «ισχνό» 53-54 και τον προπονητή του να είναι έτοιμος να «εκραγεί» βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του.
Η επιστροφή της Νανσί στον αγώνα θορύβησε, έστω και καθυστερημένα, τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Με ένα γρήγορο 0-7 χάρη σε ένα τρίποντο του Νίκολας και δύο καλάθια από Διαμαντίδη και Πέκοβιτς από το «ζωγραφιστό» έφεραν το «τριφύλλι» στο +8, 53-61. Όμως και πάλι τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και οι Γάλλοι επιχείρησαν ένα ακόμη come-back πλησιάζοντας σε απόσταση βολής, 68-69, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ένα τρίποντο του Γιασικεβίτσιους και πέντε διαδοχικοί πόντοι του Μπατίστ έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +7, 70-77, λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη λήξη. Το τελικό 70-80 διαμορφώθηκε με ένα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Η νίκη ήρθε, αλλά σίγουρα η εμφάνιση προβλημάτισε τόσο τους φίλους του Παναθηναϊκού, όσο και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.


Τα δεκάλεπτα: 18-24, 37-45, 53-54, 70-80.
Νανσί: Γουίλσον 8, Ζιλιάν 4, Τζ. Γκριρ 5, Ρ. Γκριρ 26 (7 λάθη), Τσικαμπούντ 18 (5 ριμπ.), Αμπουμπακάρ, Μοραντέ 3, Μπένσον 4, Σάμνικ 2.

Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης 14 (9 ριμπ.), Μπατίστ 18 (10 ριμπ.), Πέκοβιτς 10 (5 ριμπ., 4 λάθη), Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 11 (8 ριμπ.), Φώτσης 2, Νίκολας 8, Γιασικεβίτσιους 7, Κέτσμαν 6, Χατζηβρέττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights