Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!!!!!!!!

image

Ανεπανάληπτος, μοναδικός, Ευρωπαίος! Ο Παναθηναϊκός «ταπείνωσε» τη πολυδιαφισμένη Βέρντερ Βρέμης του Ντιέγκο μέσα στο σπίτι της, νικώντας την με 3-0! Εκπληκτική εμφάνιση των «πρασίνων» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που δεν επέτρεψαν λεπτό τους Γερμανούς να κάνουν παιχνίδι. Το σκορ άνοιξε ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 58’, ενώ νωρίτερα ο Καραγκούνης είχε στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (13’). Ό,τι όμως δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, ο «τυπάρας» το κρατούσε για την επανάληψη. Με ένα φοβερό σουτ διαγώνια από την περιοχή, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Βίζε (74’). Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με το σουτ- γκολ του κορυφαίου της αναμέτρησης, Αλέξανδρου Τζιόλη στο 83’. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ανόρθωση απέσπασε σημαντική ισοπαλία απέναντι στην Ίντερ με 3-3. Επόμενη αγωνιστική, στις 26 Νοεμβρίου, όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο από τους «νερατζούρι».

image 
Το ματς:
Όταν η τύχη δεν σε θέλει, το μόνο σίγουρο είναι πως συμβιβάζεσαι με αυτό και συνεχίζεις την προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός τήρησε το παραπάνω και αποτέλεσμα αυτού; Έφυγε θριαμβευτής από το «Βεζερστάντιον», νικώντας με 2-0!
Σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι «πράσινοι» προδόθηκαν από το δοκάρι- τρίτο σε τέσσερα παιχνίδια. Δεν τα παράτησαν, όμως, και κατάφεραν να παρουσιάσουν το γνωστό τους… διεθνές πρόσωπο. Στο πρώτο ημίχρονο με τη Βέρντερ Βρέμης, οι παίκτες του Τεν Κάτε έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η σκέψη του Ολλανδού να χρησιμοποιήσει στα χαφ τον Τζιόλη και τον Σιμάο πάνω στον Ντιέγκο, απέδωσε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Από τη μια ο Έλληνας χαφ οργάνωνε με επιτυχία το παιχνίδι της ομάδας του και από την άλλη ο έγχρωμος χαφ «εξαφάνισε» τον πολυδιαφημισμένο αστέρα των Γερμανών.
Το 4-2-3-1, με τον Μάντζιο στην κορυφή μπόρεσε να κλείσει τους χώρους και μέχρι τα μέσα του πρώτου 45λεπτου να περιορίσει τη Βέρντερ σε ρόλο… κομπάρσου. Το «τριφύλλι» με υπομονή και καθαρό μυαλό απείλησε στο 13’, όταν το φάουλ του Καραγκούνη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η κεφαλιά του Μάντζιου δεν ήταν η απαιτούμενη… Από’ κει και ύστερα, οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και περίμεναν το λάθος στην ασταθή άμυνα των γηπεδούχων για να χτυπήσουν. Όσο, όμως, ο Βαγγέλης αναγκάζονταν να μετατοπίζεται είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά για να πάρει μπάλα και να ανοίξει χώρους, αποτέλεσμα δεν βλέπαμε…
Γύρω στα μέσα του ημιχρόνου, η Βέρντερ πήρε τα πάνω της… Ο Ντιέγκο προσπάθησε να ανοίξει το παιχνίδι και βλέποντας πως ο Γκαλίνοβιτς ήταν σε κακή μέρα, δοκίμασε αρκετές φορές τα πόδια του. Από το 35’ και μετά, η ομάδα του είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και με επιθέσεις διαρκείας προβλημάτισε πολύ. Βοήθεια σε αυτό βρήκαν από παίκτες του αντιπάλου… Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίλσον ήταν επιπόλαιοι στις μεταβιβάσεις και εν ολίγοις δημιούργησαν δύσκολες στιγμές στην εστία τους.. Πάλι καλά που κανένα από τα λάθη δεν στοίχησε και οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ…
Η επανάληψη ήταν ονειρεμένη… Οι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας άντεξαν και αντεπεξήλθαν περίφημα στο… φουριόζικο ξεκίνημα των Γερμανών. Αμυντικά και ειδικότερα στις κάθετες πάσες τα πήγαν εξαιρετικά… Η υπομονή, ωστόσο, όπως αναφέραμε παραπάνω τους αποζημίωσε στη συνέχεια. Σε μια πολύ καλή προσπάθεια στο 58΄ ο εκπληκτικός σήμερα, Αλέξανδρος Τζιόλης, πέρασε την πάσα στον Μάντζιο και εκείνος αφού πρώτα προσποιήθηκε στον αντίπαλο αμυντικό, σούταρε και άνοιξε το σκορ.
image
Αντιλαμβάνεστε πως στη συνέχεια, η Βρέμη έπρεπε να βγει μπροστά. Με δεδομένο πως το «μυαλό» της, ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο ήταν ανύπαρκτος, οι προσπάθειές της ήταν μηδαμινές.. Πίεση υπήρχε, αλλά επαναλαμβάνουμε πως η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτούργησε εξαιρετικά. Αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση των γηπεδούχων οπαδών που αποδοκίμαζαν συνεχώς τους παίκτες τους..
Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο Παναθηναϊκός θα κρατούσε το υπέρ του σκορ με «νύχια» και με «δόντια» ήρθε ο «Τυπάρας» να βάλει ένα τρομερό γκολ στο 70’ και να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση…. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο υπόλοιπο ματς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ανοιχτή άμυνα της γερμανικής ομάδας, ο κορυφαίος του αγώνα Αλέξανδρος Τζιόλης σημείωσε ένα τέρμα που σίγουρα το δικαιούτο. Τελικό αποτέλεσμα, Παναθηναϊκός- Βέρντερ Βρέμης 3-0 και ταπείνωση μέσα στη Γερμανία…
Το φιλμ του αγώνα

image

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες (64' Χαντ), Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Εζίλ, Πρεντλ (46' Φριτζ, 68' Σανόγκο), Πιζάρο, Μερτεζάκερ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Νίλσον, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Τζιόλης, Μάντζιος (89' Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης (79' Γκούμας), Γκάμπριελ (75' Μουν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights