Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

image

 Η ιστορικότερη ομάδα του ΝΒΑ επέστρεψε στην κορυφή! Οι Σέλτικς συνέτριψαν τους Λέικερς (131-92) και κατάκτησαν με σκορ 4-2 στη σειρά των τελικών το πρωτάθλημα του ΝΒΑ μετά από 22 ολόκληρα χρόνια!

Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο με τον Ρέι Άλεν να παίρνει το... όπλο του και να εκτελεί με 26 πόντους και 7/9 τρίποντα, την ώρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στους 22 με 7/22 σουτ.

Για τους "Κέλτες" αυτό ήταν το 17ο πρωτάθλημα, αλλά για τους Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν και Πολ Πιρς ήταν το πρώτο δαχτυλίδι.
"Οι Λέικερς είναι δίκαια οι πρωταθλητές της Δύσης. Αλλά τελικά μπορεί να μείνει μόνο ένας. Πρωταθλητές του ΝΒΑ για τη σεζόν 2007-2008 είναι οι δικοί σας Μπόστον Σέλτικς. Συγχαρητήρια" αναφώνησε ο Ντέιβιντ Στερν παραδίδοντας το τρόπαιο Λεν Ο'Μπράιεν.

"Αυτό είναι για τον Ρεντ Άουερμπαχ" φώναξε ο πρόεδρος του επενδυτικού γκρουπ που ανέλαβε πριν από λίγα χρόνια τους Σέλτικς. "Το πρώτο πράγμα που τους είπα όταν μαζεύτηκε η ομάδα είναι ότι αν παίξουμε άμυνα θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα" παραδέχτηκε ο Ντοκ Ρίβερς.

"Περάσαμε δύσκολα χρόνια, αλλά φέτος ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Δεν σταματήσαμε να νικάμε και φέραμε το 17ο πρωτάθλημα" πρόσθεσε ο αρχηγός της ομάδας, Πολ Πιρς που έχει "γράψει" 10 χρόνια στην ομάδα. Ο "Τρουθ" ήταν κι αυτός που κέρδισε το βραβείο του MVP των τελικών.

Στην πιο συγκινητική στιγμή πρωταγωνίστησε ο Κέβιν Γκαρνέτ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κι ενώ πράσινα κι άσπρα κονφετί έπεφταν στο παρκέ. Η ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν πως νιώθει που μετά από 11 φορές στο all-star game, έναν τίτλο MVP και το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς κατακτά και το πρώτο του πρωτάθλημα. Ο "K.G" δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και εν μέσω λυγμών φώναξε "όλα είναι πιθανά" ("anything is possible").
Για να συνεχίσει με δάκρυα στα μάτια ουρλιάζοντας: "στην κορυφή του κόσμου", πριν χαθεί στην αγκαλιά του... προκατόχου του, Μπιλ Ράσελ. Ο τελευταίος με γκρίζα μαλλιά παρακολουθούσε τα "εγγόνια" του. Ο Ντάνι Έιντζ συμπαίκτης του Λάρι Μπερντ, του Κέβιν ΜακΧέιλ και του Ρόμπερτ Πάρις με κοστούμι στον πάγκο (και με το ρόλο του τζένεραλ μάνατζερ) αντάλλαζε από νωρίς αγκαλιές στον πάγκο. Κι ο Ρεντ Άουερμπαχ -εκεί ψηλά- κάπνιζε άλλο ένα από τα αγαπημένα του πούρα...

Μπόστον Σέλτικς-Λος Άντζελες Λέικερς: 131-92

Μπόστον Σέλτικς
: Γκαρνέτ 26, Πιρς 17, Πέρκινς 2, Ρ. Άλεν 26, Ρόντο 21, Μπράουν 6, Πόσεϊ 11, Χάους 9, Τ. Άλεν 2, Πόου 8, Ντέιβις 3.

Λος Άντζελες Λέικερς:
Όντομ 14, Ραντμάνοβιτς 6, Γκασόλ 11, Μπράιαντ 22, Φίσερ 7, Τουριάφ 2, Ουόλτον 8, Αρίζα 3, Βούγιασιτς 7, Φάρμαρ 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights