Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

1-2 ΓΙΑ ΦΕΡΡΑΡΙ !!!!

image Σε μάχη ανάμεσα στις Ferrari εξελίχθηκε οι κατακτήριες δοκιμές του Μανί Κουρ, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να κερδίζει την pole position και τον Φελίπε Μάσα να πετυχαίνει τον δεύτερο ταχύτερο γύρο. Ο Χάμιλτον έκανε τον τρίτο καλύτερο γύρο όμως με την τιμωρία που του είχε επιβληθεί στο GP του Καναδά θα ξεκινήσει από την 13η θέση. Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Αλόνσο.

Τα μονοθέσια της "σκουντερία για άλλον έναν αγώνα απέδειξαν την ανωτερότητα τους καθώς από την πρώτη κιόλας φάσης των δοκιμών ήταν φανερό πως δύσκολα θα έμπαινε κάποιος στην πρώτη δυάδα ανάμεσα σε Ραϊκόνεν και Μάσα.
Ο Βραζιλιάνος πιλότος της "σκουντερία" αν και στις δύο πρώτες περιόδους ήταν ταχύτερος, στην τρίτη δεν τα κατάφερε αφού ο Κίμι με χρόνο 1:16.449 σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι και το τέλος, κατακτώντας την pole position.
Πίσω από τα κόκκινα μονοθέσια θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο αφού ο Λιούις Χάμιλτον παρά το γεγονός πως πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο θα ξεκινήσει 13ος χάρη στο λάθος του, το οποίο προκάλεσε ατύχημα ανάμεσα σ' αυτόν και τον Ραϊκόνεν στο Grand Prix του Καναδά.

Το χρονικό των δοκιμαστικών
Στην πρώτη φάση των δοκιμαστικών ο Χάμιλτον ξεκίνησε δυναμικά και με χρόνο 1:15.634 ήταν αρχικά στην πρώτη θέση, έχοντας αφήσει πίσω του τον Ραϊκόνεν και τον Φελίπε Μάσα.
Τα μονοθέσια της ΒΜW δεν έδειχναν να μην είναι σε καλή κατάσταση με τον Κούμπιτσα να κάνει τον 9ο ταχύτερο γύρο και τον Χάιντφιλντ να βρίσκεται στην 18η θέση φλερτάροντας με τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση.


Τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, ο Μάσα πάτησε τέρμα το γκάζι και με χρόνο 1:15.024 σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση. Πίσω του ήταν ο ομόσταβλός του Κίμι Ραϊκόνεν που έκανε την προσπάθεια του, όμως δεν μπόρεσε να περάσει τον Βραζιλιάνο, μένοντας στην 2η θέση.


Όσο για τα μονοθέσια της BMW ο Κούμπιτσα βελτιώθηκε καθώς με χρόνο 1:15.687 κατετάγει πέμπτος, ενώ ο Χάιντφιλντ στην τελευτα'ία του προσπάθεια πέρασε έστω και δύσκολα στην επόμενη περίοδο των δοκιμαστικών ανεβαίνοντας στην 12η θέση. Από την συνεχεία αποκλείστηκαν οι Σούτιλ, Φιζικέλα, Μπαρικέλο, Μπάτον, Νακαζίμα.


Στην δεύτερη φάση των δοκιμαστικών τα μονοθέσια της Ferrari που κυριάρχησαν στην πίστα. Ο Ραϊκόνεν με χρόνο 1:15.161 πέρασε στην πρώτην θέση αλλά για λίγα δευτερόλεπτα, αφού από πίσω του ερχόταν ο Μάσα που κατέβασε κι αλλο τον χρόνο και έπιασε κορυφή.
Όσο για τον Λιούις Χάμιλτον, με 1:15.634 βρέθηκε στην τρίτη θέση, τέταρτος ήταν ο Γιάρνο Τρούλι και πέμπτος ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο με Renault. Ρόζμπεργκ, Μπουρντέ, Φέτελ, Χάιντφιλντ και Πικέ αποκλείστηκαν από την συνέχεια.
Στην τρίτη και τελευταία περίοδο η αγωνία έφτασε στο αποκορύφωμα με τον Ραϊκόνεν να ανεβαίνει στην πρώτη θέση με χρόνο (1:16.449), αφήνοντας πίσω του τον Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος στην τελευταία του προσπάθεια έκανε τα πάντα όμως δεν μπόρεσε να περάσει τον ομόσταβλό του για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου.


Την τρίτη καλύτερη επίδοση έκανε ο Λιούις Χάμιλτον, όμως θα ξεκινήσει 10 θέσεις πίσω (13ος) λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε μετά το GP του Καναδά. Έτσι ο Αλόνσο θα ξεκινήσει 3ος, τέταρτος θα είναι ο εξαιρετικός Γιάρνο Τρούλι, πέμπτος ο Χέικι Κοβαλάινεν, ενώ ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με το μονοθέσιο της BMW να μην πατάει γερά στην πίστα θα ξεκινήσει από την έκτη θέση.


Για να δείτε αναλυτικά τους χρόνους των κατακτήριων δοκιμών του GP στο Μανί Κούρ πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights