Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

ΣΑΡΑΣ+ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ+ΜΗΤΣΟΣ=ΝΙΚΗ

image

Με θετικό τρόπο «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ. Οι κυπελλούχοι κέρδισαν με 95-84 τον Πανελλήνιο στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και «τερμάτισαν» πανηγυρικά στην πρώτη θέση, παίρνοντας το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Αντίθετα, οι «Ολυμπιονίκες» τερμάτισαν στην πέμπτη θέση και θα έχουν μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονταν πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέχεια κατάφεραν να αποκτήσουν μια σημαντική διαφορά. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κατάφεραν να απειλήσουν στο τέλος, όμως έμειναν εκεί.
Στην αρχή του πρώτου δεκάλεπτου, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφεραν να προηγηθούν με 11-3 και έδειχναν πως έβαλαν τις «βάσεις» για την τελική επικράτηση. Όμως, οι προσπάθειες του Γκράντι μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +3. Με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, ο Ράντσιτς ισοφάρισε για τους «Ολυμπιονίκες». Όμως, τότε ανέλαβε «δράση» ο Σπανούλης και έδωσε ένα +8 στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια, ο Ντικούδης σημείωσε τους 16 από τους 21 επόμενους πόντους των «πράσινων» και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +14.
Στην αρχή της τρίτης περιόδου, το ματς συνεχίστηκε με την ίδια μορφή. Η καλή αμυντική τακτική που είχε εφαρμόσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε «μπλοκάρει» επιθετικά τους Κυψελιώτες, οπότε οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με +22. Όμως το κοντό σχήμα που έβαλε στο παρκέ ο Ηλίας Ζούρος κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και, με ένα σερί 14-2, μείωσαν στους δέκα πόντους. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6. Στην τέταρτη περίοδο, ο Σκλάβος μείωσε στους τέσσερις πόντους. Στη συνέχεια, οι εύστοχες επιλογές του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια έφεραν μια σημαντική διαφορά. Όμως, εκεί ήταν που οι παίκτες του «Ζοτς» έδειξαν μια πρωτοφανή χαλάρωση. Έτσι, βρήκαν την ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι να ξαναμειώσουν στους τέσσερις με το τρίποντο του Ράντσιτς. Όμως, στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να αποκτήσουν μια διψήφια διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 50-36, 69-63, 95-84

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου, Σπανούλης 11 (2), Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 22 (3), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 19 (2), Ουίνστον 2, Γιασικεβίτσιους 24 (5)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 3, Αργυρόπουλος 5 (1), Καλαϊτζίδης 5 (1), Καράμπουλας 2, Γκράντι 30 (1), Ντόζετ 4, Πέτρουλας, Ράντσιτς 9 (3), Σκλάβος 5 (1), Κέλι 4, Γκόλεματς 15, Παπαϊωακείμ 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights