Τρίτη 22 Απριλίου 2008

ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ !!!!!!

image

«Ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. Θα μπορούν και άλλοι, εκτός από την οικογένεια μου να έχουν μετοχές. Η οικογένεια μου θα έχει το 50% και το υπόλοιπο θα ανήκει σε μετόχους». Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα των δηλώσεων του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που προκάλεσε την έκπληξη όλων. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ και όλα θα μπουν στο ταμείο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τόνισε πως δεν αποτελεί απάντηση σε κάποιον, απλά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος, αφού το γήπεδο έχει μπει στην τελική ευθεία και ανεβάζει και άλλο το επίπεδο του συλλόγου. Δεν επιδιώκει προεδρικά αξιώματα και επανέλαβε πολλές φορές την έκφραση «Όλα για το καλό του Παναθηναϊκού και τον κόσμο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

Οραμα στον κόσμο

«Το πρωτάθλημα έληξε, το τοπίο είναι θολό και πρέπει να ξεκαθαρίσει. Ο κόσμος βρίσκεται σε σημείο διχασμού και πρέπει να του δώσουμε όραμα, να είναι ενωμένος. Από την στιγμή που το γήπεδο υλοποιείται είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και άλλους μετόχους».

Αύξηση κεφαλαίου

«Η αύξηση κεφαλαίου θα είναι 80 εκατ. ευρώ και θα γίνει άμεσα. Ο Παναθηναϊκός είναι στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μέλλον ανήκει στην ομάδα με το νέο γήπεδο. Με καθαρές και διάφανες διαδικασίες θα μπαίνει όποιος θέλει. Το είχα καιρό στο μυαλό μου και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή που ξέρω πως θα γίνει το γήπεδο. Όλα γίνονται για το καλό του Παναθηναϊκού και πάνω από όλα για τον κόσμο. Στόχος είναι να ενισχυθεί κεφαλαιακά ο Παναθηναϊκός με σκοπό να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Όλα τα λεφτά θα πάνε για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τις μεταγραφές. Είναι ρεαλιστικό πλάνο και όχι εξωπραγματικό. Δεν αποτιμάται ο Παναθηναϊκός με αυτά τα λεφτά. Θα βοηθήσει και το γηπεδικό η αύξηση του κεφαλαίου».

Εγγυητής η οικογένεια

«Με το 50% η οικογένεια μου είναι ο εγγυητής της επόμενης μέρας. Τριάντα χρόνια είμαστε παράδειγμα διαχείρισης. Σαν διοίκηση έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν είναι απάντηση σε κάποιον. Τώρα έμπρακτα όποιος θέλει να βοηθήσει, θα βοηθήσει. Δεν έχω υπόψη μου για καμία πρόταση αγοράς της ομάδας. Σχεδιάζουμε κάτι που θα είναι νέο ξεκίνημα για τα επόμενα 100 χρόνια του ΠΑΟ. Δεχθήκαμε επίθεση που ξεπερνούσε τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν αναφέρθηκα όλο αυτόν τον καιρό για να μην διχαστεί και άλλο ο κόσμος».

Σε 20 μέρες τα νεότερα

«Σε 20 μέρες θα ξέρετε περισσότερα για την διοίκηση και τη διαχείριση του συλλόγου. Απαιτεί προσοχή η στελέχωση της νέας διοίκησης. Η επόμενη μέρα απαιτεί πολύ προσοχή. Το επόμενο εικοσαήμερο θα σας παρουσιάσω και συγκεκριμένο πλάνο.

Δεν είμαι γιατρός

Σε ερώτηση για τυχόν ραντεβού με την ΠΕΚ ανέφερε: «Δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού. Δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφτηκαν. Εμείς μιλάμε πάντα με προτάσεις. Επαναλαμβάνω, πως η πρότασή μας δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους».

Χρηματιστήριο

«Ο Παναθηναϊκός έχει πάνω από 1.200 μετόχους. Είναι ήδη πολυμετοχική η ΠΑΕ. Απλώς είχε αδρανήσει. Είναι μια ενεργοποίηση. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το χρηματιστήριο. Εφόσον το επιτρέψει η νομοθεσία, θα το εξετάσουμε».

Ερασιτέχνης

«Οι προτάσεις μου είναι σαφείς και ξεκάθαρες για τον Ερασιτέχνη. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα τον ήθελα πιο μεγάλο, πιο δυνατό, χωρίς θεωρητικούς αποκλεισμούς. Θα ήθελα ένα πλάνο διεύρυνσης. Εγώ θα είμαι κοντά, αλλά χρειάζεται να με θέλουν και οι άλλοι».

Αντιδράσεις

Έπεσαν από τα σύννεφα όσοι βρίσκονταν στην συνέντευξη Τύπου και όχι μόνο. Οι δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι και οι ερωτήσεις ήταν πολύ λίγες για την σημασία του γεγονότος. Όλοι, πλέον, περιμένουν την απάντηση κυρίως της ΠΕΚ, η οποία σίγουρα ξαφνιάστηκε και αυτή. Αναμένονται εξελίξεις ακόμα και εντός της ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights