Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ......


Σημαντικό έδαφος στην πορεία του προς τον τίτλο έχασε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήταν «καταιγιστικοί» στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τον Ηρακλή, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε τα χατίρια… Σωρεία ευκαιριών πήγαν χαμένες και το «τριφύλλι» έμεινε στο 1-1 με τον «Γηραιό». Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με τον Φονσέκα στο 13’ και οι παίκτες του Πεσέιρο ισοφάρισαν γρήγορα με τον Γκούμα στο 17’. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται, ορθώς, για το ακυρωθέν τέρμα του Ριμπέιρο στο 34’. Τιμή σε Χατζηπαναγή πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Το ματς:
Ο Πεσέιρο προέβη στα γνωστά του… φρεσκαρίσματα στην ενδεκάδα. Πρώτη αλλαγή, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια, αυτή του Μάλαρτζ αντί του Γκαλίνοβιτς στο τέρμα. Στο 4-4-2 που επέλεξε, έδωσε φανέλα βασικού στον Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε αφήσει καλές εντυπώσεις από το περασμένο παιχνίδι με τη Ξάνθη. Στην μοναδική του εσωτερική αλλαγή, η μετατόπιση του Ίβανσιτς στα δεξιά και του Καραγκούνη στα αριστερά. Από μεριά του, ο Ηρακλής προτίμησε το συντηρητικό 4-5-1, δίνοντας έμφαση στο κέντρο και τις αντεπιθέσεις.

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα…
Στα πρώτα δέκα λεπτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν δικαιούται να… καυχιέται με την απόδοσή της. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, αλλά οι λανθασμένες πρωτοβουλίες και μεταβιβάσεις τους δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Χρειάστηκαν δύο καλά σουτ των Τζιόλη και Σπυρόπουλου για να πάρουν τα.. πάνω τους και να αρχίζουν να πιέζουν.

Ψυχρολουσία…
Για ένα τρίλεπτο, η ομάδα του Πεσέιρο έδειξε πως μπορεί να ανοίξει το σκορ. Με επιθέσεις από τα άκρα, περισσότερο από τα δεξιά με τον Ίβανσιτς, επιχείρησε να βρει κενούς χώρους και με μπαλιές να διασπάσει τη «δεμένη» άμυνα των «κυανόλευκων». Αντ’ αυτού, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν το παιχνίδι και σε μια αντεπίθεση στο 13’ πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Φονσέκα. Ο χρόνος για ανατροπή ήταν αρκετός για τον Παναθηναϊκό.
Όπως είναι λογικό, οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και να αναζητήσουν τη γρήγορη απάντηση. Σε κανένα σημείο δεν έδειξαν σοκαρισμένοι από το τέρμα του αντιπάλου, κάτι που μαρτυρά και η άμεση απάντησή τους…

Γρήγορη επιστροφή
Η υπεροχή του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν. Μετά το εις βάρους του γκολ, βγήκε στην αντεπίθεση. Χρειάζονταν μια γρήγορη ισοφάριση για να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι. Προς ευχαρίστησή του τα κατάφερε, μόλις τρία λεπτά μετά με τον Γκούμα (17’). Η συνέχεια λίγο ως πολύ αναμενόμενη…
Μέχρι το 25’, το «τριφύλλι» ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, ανέκτησε τον έλεγχο στον αγώνα και συνέχισε να επιτίθεται. Ως επί το πλείστον οι προσπάθειες γίνονταν από τα δεξιά με τον Ίβανσιτς. Κάποιες φορές η μπάλα πέρασε και από τα πόδια του Καραγκούνη, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο Ηρακλής προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Γύριζε τη μπάλα, σχετικά εύκολα, στο κέντρο, εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που του έδωσε ο αντίπαλος και μπόρεσε να γίνει απειλητικός.
Σε μια από τις προσπάθειές τους, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, το οποίο και ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή της αναμέτρησης (34’). Από εκείνο το σημείο, το παιχνίδι απέκτησε μια «άγρια ομορφιά». Αμφότερες οι ομάδες ανέβασαν ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας και μπόρεσαν να ανοίξουν χώρους. Κυρίως, οι παίκτες του Πεντράθα βρήκαν την ευκαιρία να… χαζέψουν την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού, που βρήκαν τον μπελά τους από τις εμπνεύσεις του Ααρόν Νίγκεθ. Με την συμπλήρωση 45’, τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.
«Πράσινη πολιορκία»
Εντελώς διαφορετική εικόνα από τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη. Οι παίκτες του Πεσέιρο «μασούσαν σίδερα» και το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά… Στην κυριολεξία κατάφεραν να εγκατασταθούν έξω από τα καρέ του αντιπάλου και το ένα καλό σουτ, διαδέχονταν το άλλο. Η μπάλα, όμως, δεν έμπαινε. Η πίεση των γηπεδούχων έγινε ασφυκτική, κάτι που ανάγκασε τους παίκτες του «Γηραιού» να οπισθοχωρήσουν.
Αποτέλεσμα που ταυτόχρονα δυσκόλεψε τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, μια και οι κενοί χώροι ήταν ανύπαρκτοι. Ο Παναθηναϊκός ήταν επικίνδυνος μέχρι τον άξονα και έξω από την περιοχή. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε (ούτε πολυεπιχείρησε) να περάσει κάθετα τη μπάλα και να σπάσει την αντίπαλη άμυνα. Σουτ έξω από την περιοχή και βαθιές μπαλιές με αποδέκτη τον… κανέναν συνέθεσαν το σκηνικό μέχρι το 70’.

Απογοήτευση
Με το πέρασμα του χρόνου, λογικό ήταν το καθαρό μυαλό να πάει περίπατο. Κακές πάσες, σέντρες από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη δημιούργησαν ένα δυσβάστακτο κλίμα για τους παίκτες του Πεσέιρο. Για το τελευταίο τέταρτο δεν υπήρξε δείγμα ορθολογικών προσπαθειών και συνεπώς, φάσεων. Σε αυτό, βέβαια, συντέλεσε και η μαζική οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων, με μοναδικό προωθημένο τον Νίγκεθ. Με την συμπλήρωση 90’ και των καθυστερήσεων, το σκορ παρέμεινε ως είχε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σπυρόπουλος, Νίλσον (85’ Σιμάο), Σαριέγκι, Γκούμας, Ίβανσιτς, Καραγκούνης, Μάτος, Τζιόλης (74’ Ρομέρο), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (63’ Ποστίγκα)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πεντράθα): Πάρντο, Ραγκουέλ, Γιαννούλης, Μαλαγένιο, Κατσαμπής, Φονσέκα, Γκαρσία (89’ Παπαζαχαρίας), Εντίνιο, Παπαστεργιανός, Ααρόν (81’ Λέιτε), Ριμπέιρο (75’ Πουρσανίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights