Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

5 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜAΚΛΑΡΕΝ

image

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το βίντεο, όπου ο Νικ Χάιντφελντ κατηγορεί τους Χέικι Κοβαλάινεν και Λούις Χάμιλτον για παρεμπόδιση την ώρα  που πραγματοποιούσε τον ταχύτερο γύρο στο τρίτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών και αφού έκριναν όπως έτσι είναι τα πράγματα, αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους δύο πιλότους της McLaren με αφαίρεση πέντε θέσεων στο grid.

Οι Κοβαλάινεν και Χάμιλτον θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους αύριο στη Μαλαισία από την όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ από την τιμωρία της βρετανικής ομάδας ευνοήθηκαν οι Γιάρνο Τρούλι (από την 5η θέση στην 3η), Ρόμπερτ Κούμπιτσα (από την 6η θέση στην 4η), Νικ Χάιντφελντ (από την 7η θέση στην 5η), Μαρκ Γουέμπερ (από την 8η θέση στην 6η) και τέλος ο Φερνάντο Αλόνσο (από την 9η θέση στην 7η).
Πάντως, στην McLaren υπογραμμίσουν πως δεν είχαν την πρόθεση να καθυστερήσουν την BMW Sauber του Νικ Χάιντφελντ: «Αποδεχόμαστε την απόφαση των αγωνοδικών, αλλά θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι ούτε ο Χέικι ούτε ο Λιούις εμπόδισαν εσκεμμένα κάποιον οδηγό. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό, τίποτα παραπάνω. Κοιτάμε μπροστά στον αυριανό αγώνα», δήλωσε ο Μάρτιν Γουίτμαρς.
Ωστόσο, ο Νικ Χάιντφελντ ένιωσε δικαιωμένος από την απόφαση των αγωνοδικών: «Είμαι σίγουρος ότι δεν το έκαναν σκόπιμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει καμία σημασία».

Αναλυτικά η γραμμή εκκίνησης:
01. Φελίπε Μάσα Ferrari
02. Κίμι Ράικονεν Ferrari
03. Γιάρνο Τρούλι Toyota
04. Ρόμπερτ Κούμπιτσα BMW Sauber
05. Νικ Χάιντφελντ BMW Sauber
06. Μαρκ Γουέμπερ Redbull
07. Φερνάντο Αλόνσο Renault
08. Χέικι Κοβαλάινεν McLaren *
09. Λούις Χάμιλτον McLaren *
10. Τίμο Γκλοκ Toyota
*Ποινή πέντε θέσεων για παρεμπόδιση στον Χάιντφελντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights