Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΞΑΝΑ ΜΕ ΓΚΟΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ

Ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι αποδείχθηκε «δυσβάστακτο» για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν να νικήσουν τον Λεβαδειακό (1-0) και με το πέρας 22 αγωνιστικών έδειξαν πως το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες παραμένει… Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Γιάννης Γκούμας στο 12’. Καλοί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, επιβλητικοί στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, που θα μπορούσαν να είχαν φύγει από την Αθήνα τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Θετική η παρουσία του Νίκου Σπυρόπουλου στο ντεμπούτο του με την φανέλα του «τριφυλλιού».
Το ματς:
Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο, συγκριτικά με τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια με κλειστές άμυνες. Ο Πεσέιρο θέλησε να δώσει «φρεσκάδα» στην ομάδα του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους Σπυρόπουλο (ντεμπούτο), Σιμάο, Παπαδόπουλο και Γκονζάλες. Το 4-4-2 τηρήθηκε σε ακόμη ένα ματς, το οποίο αρκετές φορές στη διάρκεια του αγώνα μετατρέπονταν σε 4-5-1 με τον Ν’ Ντόι να γυρίζει στον άξονα.
Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό στην αντεπίθεση. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να γίνει περισσότερο συμπαγής στον χώρο του κέντρου. Τα λάθη, ωστόσο, δεν του το επέτρεψαν, κάτι που ισχύει και για τους «πράσινους». Κάποιες καλές ατομικές προσπάθειες του Ίβανσιτς δεν βρήκαν στήριγμα και πήγαιναν… στράφι.
Από το 10’ και μετά, οι γηπεδούχοι «κέρδισαν» τη μεσαία γραμμή και οι σίγουρες πάσες των Γκονζάλες (από τον άξονα) και Ίβανσιτς (αριστερά) άνοιξαν διαδρόμους. Η μπάλα κυκλοφορούσε ψύχραιμα και χωρίς πίεση. Οι πρώτες επιθετικές προσπάθειες λίγο έλειψε να αποφέρουν ένα γκολ. Αυτό επιτεύχθηκε στο 12’ με τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος έγινε αποδέκτης της «κομπίνας» από την εκτέλεση φάουλ και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η υπεροχή του «τριφυλλιού» συνεχιζόταν, ενώ υπήρξε ένα «νεκρό» διάστημα τριών λεπτών, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν με τον Διαμάντη. Σε εκείνο το σημείο άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους τα προβλήματα στα σέντερ μπακ των γηπεδούχων.
Ο Παναθηναϊκός πέρασε τη.. μπόρα και ανέβασε εκ νέου την απόδοση του. Για δέκα λεπτά (20’-30’) όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης»… αναγκάστηκαν να χειροκροτήσουν ουκ ολίγες φορές την απόδοση της ομάδας τους. Οι πάσες γίνονταν γρήγορα και με τη μία, κάτι που διευκόλυνε την δημιουργία διαδρόμων στην κακή άμυνα του Λεβαδειακού. Εκείνη την περίοδο, οι γηπεδούχοι πάτησαν πολλές φορές περιοχή και με τον Παπαδόπουλο- σε τρεις περιπτώσεις- θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Οι τελικές προσπάθειες, όμως, δεν απέδωσαν το πολυπόθητο- για τους ίδιους- αποτέλεσμα. Στο τελευταίο τέταρτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι «πράσινοι» αρκέστηκαν σε κάποια μακρινά σουτ.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν λίγο ως πολύ ίδια με του πρώτου μέρους. Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή της μπάλας και με κινητήριο «μοχλό» τον Γκονζάλες το παιχνίδι άλλαζε συνεχώς πλευρές. Ο νεοαποκτηθείς Σπυρόπουλος βρήκε την ευκαιρία να ανέβει και πάλι σε ρόλο χαφ και από τα πόδια του ο Παναθηναϊκός έκανε ευκαιρίες για γκολ. Από μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν περιθώρια παρά μόνο να τραβηχτούν πίσω και μόνο με αντεπιθέσεις επιχείρησαν να δημιουργήσουν κινδύνους.
Παρόλα αυτά, ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε άρδην από το 60’ και μετά. Για ένα πεντάλεπτο το οργανωμένο και στρωτό ποδόσφαιρο αντικατέστησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Κάπου εκεί τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Λεβαδειακός ανέβηκε στην επίθεση, έγινε επικίνδυνος και ανάγκασε τον Πεσέιρο να περάσει στον αγώνα αμυντικογενής παίκτες.
Η πιο μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 66’, όταν ο Λεονάρντο μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς. Η παραπάνω ευκαιρία έδωσε θάρρος στους παίκτες του Βασίλιεφ που συνέχισαν να κυκλοφορούν με σιγουριά την μπάλα, αναγκάζοντας τον αντίπαλο να έχει περισσότερο το νου του στα μετόπισθεν.
Με την συμπλήρωση 80’ αγώνα, η κούραση κατέβαλε το «τριφύλλι», που υπέπεσε σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις. Η κινητικότητα της ομάδας δεν έμοιαζε σε τίποτα με την αντίστοιχη του πρώτου μέρους. Πολλά λάθη από το κέντρο και μπροστά και μηδενική επιθετική προσπάθεια. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειχνε προβληματισμένος από την δυσκολία της ομάδας του να «καθαρίσει» το ματς, ενώ και πάλι έκλεινε τα αυτιά του στην επιθυμία του κοινού να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο τον Σωτήρη Νίνη…
Το φιλμ του αγώνα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Γκονζάλες (60’ Μάτος), Παπαδόπουλος (60’ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Σιμάο, Βύντρα, Εντόι, Ίβανσιτς (88’ Τζιόλης), Σπυρόπουλος
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Εμεράν, Άντερσον, Παρασκευάιδης, Λεονάρντο, Μοντόγια (83’ Κρουπί), Λουμπούτης, Ζησόπουλος (75’ Ντιμπαλά), Διαμάντης (63’ Ρέγιες), Σιντζιελορτζ, Θεοδοσιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights