Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Οδυνηρή ήττα με 84-75 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία από τη Σιένα και μπήκε σε περιπέτειες ακόμη και για αυτή την πρόκρισή του, έστω και σαν δεύτερος του ομίλου, στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα των «πρασίνων», που δέχτηκαν βομβαρδισμό τριπόντων από τους γηπεδούχους (14/24) και είχαν τα συνήθη προβλήματα στα ριμπάουντ, ενώ έκαναν και πολλά λάθη (20). Διασωθέντες από πλευράς των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν οι Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ. Επιτακτική ανάγκη πλέον για την ομάδα του Ομπράντοβιτς οι τρεις νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια, ει δυνατόν, και με διαφορά μεγαλύτερη από αυτές που έχασε από Εφές Πίλσεν και Σιένα.
Ο αγώνας…
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στον αγώνα. «Στήνοντας» κάποια πολύ όμορφα πικ εν ρολ στην επίθεση και οδηγώντας σε επιπόλαιες επιθέσεις τη Σιένα έφτασε να προηγείται με 9-3, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων, Σιμόνε Πιανιτζάνι, να καλέσει τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν μεταμορφωμένες στο παρκέ και οι ρόλοι γρήγορα αντιστράφησαν. Με ένα σερί 10-0 η Σιένα έφτασε στο 13-9, την ώρα που οι «πράσινοι» έκαναν πολλά λάθη και δέχονταν πολλά αμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια. Το συνολικό επί μέρους σκορ έφτασε στο 19-6 και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη μέγιστη διαφορά, 22-15. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Μάικ Μπατίστ γλίστρησε και φάνηκε να τραυματίζεται στο γόνατο, αποχωρώντας από το παρκέ. Με δύο καλάθια από Γιασικεβίτσιους και Ντικούδη οι «πράσινοι» μάζεψαν τη διαφορά στο -3 και η πρώτη περίοδος έκλεισε με 22-19.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 22-23 ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0 μεταξύ των δύο περιόδων. Ακολούθησε ένα διάστημα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, όπου η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παρουσίαζε προβλήματα στον έλεγχο των ριμπάουντ δίνοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις στους Ιταλούς. Ούτε η επάνοδος του Μπατίστ-που ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό-αποδείχτηκε ικανή να βελτιώσει την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα από Ρες και ΜακΙντάιρ έφτασαν για δεύτερη φορά στον αγώνα στο +7, 39-32, ωστόσο οι «πράσινοι» αντέδρασαν γρήγορα και δεν επέτρεψαν στη Σιένα να ξεφύγει. Πέντε πόντοι του Διαμαντίδη και ένα τρίποντο του Γιασικεβίτσιους έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής, 41-40, για να κλείσει το ημίχρονο με δύο βολές του Ιλιέφσκι κι ένα άστοχο τρίποντο του Μπατίστ με 43-40.
Η τρίτη περίοδος αποδείχτηκε καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Ουίνστον στον Θόρντον και μία τρίποντη βόμβα από τον ΜακΙντάιρ συνέβαλαν σε ένα σερί 10-2, με το οποίο οι Ιταλοί έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, με 53-42 (+11). Ο Διαμαντίδης με ένα φόλοου και μία ασίστ για τρίποντο του Γιασικεβίτσιους με ένα 5-0 ψαλίδισαν τη διαφορά στο 53-47 δίνοντας ανάσες στο «τριφύλλι». Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι πρωταθλητές Ιταλίας συνέχιζαν να βομβαρδίζουν από την περιφέρεια φτάνοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφια τιμή, 63-53. Ο Γιασικεβίτσιους με τέσσερις συνεχείς πόντους και μία εξαιρετική ασίστ στον Ζίζιτς έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κλείσει την τρίτη περίοδο στο -6, 65-59.
Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεσή του, έφτασε σε απόσταση τριπόντου (65-62 και 67-64), ενώ ο Γιασικεβίτσιους είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά αστόχησε από την περιφέρεια σε ανενόχλητο σουτ. Ένα «νεκρό» διάστημα από πλευράς «πρασίνων» έφερε και πάλι τη Σιένα σε απόσταση ασφαλείας, 72-64, όμως ο Μπατίστ με τέσσερις αναπάντητους πόντους έφερε την ομάδα και πάλι κοντά, στο 72-68. Ο Στόουνρουκ με δύο ανενόχλητα τρίποντα «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό και η διαφορά εκτοξεύτηκε και πάλι στο +10 (78-68), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν καν να φέρουν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα και γνώρισαν την ήττα με 84-75.
Πλέον οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να νικήσουν και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια τους για τη φάση των «16», καλύπτοντας μάλιστα, ει δυνατόν, τη διαφορά των ηττών τους από Σιένα και Εφές Πίλσεν. Η αποστολή είναι δύσκολη, αλλά ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει και να φτάσει στο φάιναλ φορ, ακόμη και αν έχει μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 65-59, 84-75
Σιένα: ΜακΙντάιρ 13, Ιλιέφσκι 8, Έζε 6, Καραρέτο, Σάτο 11(1), Θόρντον 23(3), Λαβρίνοβιτς 7(1), Ρες 3(1), Ντίνερ 3(1), Ρομέρο, Στόουνρουκ 10(3).

Παναθηναϊκός: Μπατίστ 20π. (7/7 δίποντα), 6 ριμπ., Διαμαντίδης 17π., 6 ριμπ., 4 ασίστ, Γιασικεβίτσιους 16π., 3 ριμπ., 3 ασίστ, Ουίνστον 4, Ντικούδης 2, Ζίζιτς 6π., 4 ριμπ., Μπετσίροβιτς 6π., Σπανούλης 4, Χατζηβρέττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights