Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κάποτε θα έχανε και στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Τελικά, αυτή η ήττα ήρθε τη 17η αγωνιστική και σε ένα γήπεδο, που πέρναγε «αλώβητος» εδώ και πέντε χρόνια. Ο Άρης κέρδισε τους πρωταθλητές Ευρώπης με 82-75 και τους «έσπασε» το αήττητο στην Α1, ελπίζοντας για την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 15 πόντους. Οι «πράσινοι» αντεπιτέθηκαν και μείωσαν ακόμα και στους δύο πόντους. Όμως, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και φάνηκε πως μπορούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η πιεστική άμυνα του Γκόρντον Χέρμπερτ και η επιθετική πολυφωνία βοήθησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν με εννιά πόντους. Ο Ομπράντοβιτς άλλαξε το σχήμα του και το έκανε πιο κοντό, όμως μόνο ο Σπανούλης ανταποκρινόταν σε αυτό, μειώνοντας με πέντε συνεχόμενους πόντους σε 23-19, αποτέλεσμα πρώτου δεκάλεπτου.
Στη δεύτερη περίοδο μόνο ο Άρης υπήρχε στο παρκέ. Ο Τζέρεμι Μάσεϊ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σημείωσε 19 πόντους σε όλο το πρώτο μέρος. Έτσι, ο «αυτοκράτορας» ξέφυγε με 14 πόντους. Ο Περπέρογλου μείωσε με ένα σερί 4-0. Όμως, η υπεροχή των γηπεδούχων στα ριμπάουντ έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στους παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ. Το σερί 7-0 των Θεσσαλονικέων έδωσε ένα +16, στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Πρωτεργάτες αυτής της διαφοράς ήταν οι Καλαϊτζης και Ράιτ, πέραν του Μάσεϊ.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε πως είναι πρωταθλητής Ευρώπης και, με σερί 6-0, μείωσε στους δέκα πόντους. Όμως, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «αφυπνίστηκαν» ξανά και, με σερί 8-0, ξέφυγαν με +18. Οι «πράσινοι» έκαναν νέο σερί 11-0 και ξαναμείωσαν στους εφτά. Νέο σερί του Παναθηναϊκού μείωσε τη διαφορά στο ένα καλάθι, με τη λήξη του τριαντάλεπτου.
Στην τέταρτη περίοδο, ήταν η ώρα του Μπρέισι Ράιτ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και έδωσε ένα +6 στην ομάδα του. Οι Γιασικεβίτσιους και Σπανούλης έκαναν ένα σερί 5-0 και μείωσαν στον έναν πόντο. Πάλι μίλησε ο Ράιτ, όμως ήρθε η άμεση απάντηση του Ντικούδη. Στη συνέχεια, οι Μάσεϊ και Καλαϊτζής έδωσαν ένα +8 στον Άρη, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Καλαϊτζή έφερε το 80-74. Όμως, στη συνέχεια, οι «πράσινοι» έχασαν δύο συνεχόμενα σουτ και έτσι ο Τέρι βρήκε την ευκαιρία να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 52-36, 65-63, 82-75

ΑΡΗΣ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Τέρι 4, Τσαλδάρης 5 (1), Ουάσιγκτον 8 (1), Ράιτ 20 (1), Καλαϊτζής 18 (4), Ηλιάδης, Μπόισα, Μότολα 6, Μάσεϊ 21, Αγαδάκος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 4, Σπανούλης 12 (1), Μπετσίροβιτς, Μπατίστ 7, Ζίζιτς 2, Χατζηβρέττας 10 (1), Ντικούδης 14 (2), Πρκάτσιν 1, Διαμαντίδης 9 (1), Ουίνστον 1, Γιασικεβίτσιους 15 (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights