Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΜΕ ΤΗ ΤΑΠΑ ΤΟΥ BATISTE !!!


Από την κόλαση στον παράδεισο με... εισιτήριο την άμυνα. Από το -15 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Παρτίζαν και να πάρει την πρώτη του νίκη (67-65) στο Top-16. Ηγέτης ήταν και πάλι ο Βασίλης Σπανούλης με τους 20 πόντους του, αλλά καταλυτική ήταν η παρουσία του Νίκου Χατζηβρέττα, στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο πολύπειρος γκαρντ, από τη στιγμή που πέρασε στο παρκέ, 6.18 πριν τη λήξη, ανέβασε ακόμα περισσότερο την ήδη καλή περιφερειακή άμυνα της ομάδας του, που από εκείνο το σημείο και μετά δέχθηκε μόλις δύο βολές. Σαν κερασάκι στην τούρτα, έβαλε και το τρίποντο που έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο "τριφύλλι", με 65-63.
Ο αγώνας
Οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με καλάθια των Τρίπκοβιτς και Κέτσμαν, πήραν ένα γρήγορο προβάδισμα με 1-6, ενώ στη συνέχεια η διαφορά για τους Σέρβους έφτασε στους 7 (4-11), χάρη στους πόντους του Παλάσιο που έκανε αισθητή την παρουσία του. Από εκεί και πέρα, όμως, οι "πράσινοι", συνήλθαν, ισοφάρισαν 11-11 και με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, προηγήθηκαν για πρώτη φορά, με 14-11. Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 21-23 υπέρ της Παρτίζαν, που διατήρησε την ψυχραιμία της.
Το δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν πολύ άσχημο για τον Παναθηναϊκό. που βρέθηκε γρήγορα να χάνει με 6 (23-29), με τον Παλάσιο να είναι προς στιγμή, ασταμάτητος, παρά τις επιθετικές επιτυχημένες προσπάθειες του Γιασικεβίτσιους. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για το "τριφύλλι", που με τρίποντο του Μπορόβνιακ βρέθηκε να χάνει με 7 (25-32) και στη συνέχεια ακόμα και με 9 (25-34).
Σε εκείνο το σημείο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο ταχύτατος γκαρντ, έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι της ομάδας του και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, κατάφερε να μετατρέψει το 25-34, σε 34-36, με δικούς του πόντους, αλλά και εκπληκτική αμυντική παρουσία. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε και πάλι 6 πόντους πίσω χάρη σε πόντους του Παλάσιο, ο οποίος διαμόρφωσε το 34-40 του ημιχρόνου.
Χειρότερα κι από το δεύτερο, άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε πίσω μέχρι και με 14 πόντους και έδειξε σε κάποιο σημείο ότι το παιχνίδι ξέφευγε οριστικά από τα χέρια του. Στην επίθεση τα καλάθια έμπαιναν με το "σταγονόμετρο", σε αντίθεση με την Παρτίζαν, που έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, ευστοχούσε... εκνευριστικά και συγκεκριμένα με 5 συνεχόμενους πόντους του Κέτσμαν, η διαφορά έφτασε στους 15 (41-56), τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι Πρωταθλητές, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αρχικά με τέσσερις βολές του Μπετσίροβιτς και στη συνέχεια με καλάθια των Σπανούλη και Μπατίστ, η διαφορά μειώθηκε με σερί 8-0 στους 7 (49-56), στο τέλος του δεκαλέπτου.
Η απάντηση του Χατζηβρέττα
Με κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος της τρίτης περιόδου, μπήκε ο Παναθηναϊκός, που μείωσε με τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Μπετσίροβιτς, στους 5 (56-61) και στη συνέχεια, με καλάθι του Διαμαντίδη στον αιφνιδιασμό στους 3 (60-63), με ένα σερί 19-7 από το 41-56 στο 27'. Σε εκείνο το σημείο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πέρασε στο παρκέ το... πολυεργαλείο που λέγεται, Νίκος Χατζηβρέττας.
Ο έμπειρος γκαρντ, ανέβασε ακόμα ένα επίπεδο την ήδη φανταστική άμυνα των "πρασίνων", που μέχρι το τέλος του αγώνα, δηλαδή σε ένα χρονικό διάστημα 6 λεπτών, δέχθηκαν μόλις δύο βολές. Η διαφορά έπεσε στους 2 (62-63) 3 λεπτά πριν το τέλος, με τον Σπανούλη και η συνέχεια άνηκε στην ελληνική ομάδα. Με άμυνα που "τσάκισε κόκκαλα" και τρίποντο-μαχαιριά του Χατζηβρέττα από τη γωνία, ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 65-63 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Δύο φορές στη συνέχεια, οι Σέρβοι βρέθηκαν στις βολές και είχαν από 1/2 βολές, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 65-65. Σε εκείνο το σημείο, ο Μπατίστ κέρδισε το φάουλ μετά από διεκδίκηση του αμυντικού ριμπάουντ και με δύο βολές 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, διαμόρφωσε το 67-65. Στη συνέχεια έκοψε το λέι απ του Τέπιτς, στα 2 δευτερόλεπτα και η Παρτίζαν έχασε την μπάλα μετά την επαναφορά για να ολοκληρωθεί η ολική επαναφορά και να πάρει η ομάδα του Ομπράντοβιτς, την πρώτη της νίκη στο Top-16.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 34-40, 49-56, 67-65

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Σπανούλης 20 (2), Μπετσίροβιτς 8, Μπατίστ 9, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 3, Διαμαντίδης 9 (1), Ουίνστον 9, Πρκάτσιν 2, Γιασικεβίτσιους 4
Παρτίζαν (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Παλάσιο 11, Τέπιτς 9 (2), Κέτσμαν 13 (3), Μπορόβνιακ, Τρίπκοβιτς 7 (1), Βελίτσκοβιτς 5, Πέκοβιτς 7, Βίτκοβατς 10, Μπόζιτς 3, Μιλόσεβιτς, Βράνες

Ομπράντοβιτς: "Δεν μπορούμε να δουλέψουμε στο κρύο"
Αφού αναφέρθηκε στο παιχνίδι και τα σκαμπανεβάσματα του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εξέφρασε για πολλοστή φορά τα παράπονά του για τις συνθήκες "πολικού ψύχους" που επικρατούν στο ΟΑΚΑ και δυσκολεύουν την προετοιμασία της ομάδας για τους δύσκολους αγώνες.
"Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, γιατί μας βοήθησαν πολύ να κερδίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αγωνιστικά, η Παρτίζαν, έπαιξε καλύτερα από μας. Κάτι το οποίο ενδεχομένως είναι φυσιολογικό, αφού μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό, συμβαίνει πάντα αυτό. Δεν είναι εύκολο και μπορούμε να κατανοήσουμε τους παίκτες μας. Από την άλλη πλευρά βέβαια, κάναμε το ίδιο λάθος που έγινε και στον προηγούμενο αγώνα με την Έφες. Στα παιχνίδια του Top-16 πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, να αγωνίζεσαι για κάθε κατοχή και κάθε αμυντικό ριμπάουντ".
"Ένας εύκολος τρόπος για να κερδίζαμε πιο εύκολα το παιχνίδι, θα ήταν να ακολουθούσαμε τη "συνταγή" του πρώτου ημιχρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου βάλαμε 16 πόντους στον αιφνιδιασμό Τα πράγματα όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά στο δεύτερο μέρος, αφού οι αντίπαλοί μας, εξαντλούσαν τον χρόνο και εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες μας".
"Βλέποντας κάποιος τη διαφορά 15 πόντων που είχαν στην τρίτη περίοδο και οι δικοί μας παίκτες είναι άστοχοι, καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Εξαιτίας της καλής άμυνας στην τελευταία περίοδο κερδίσαμε το παιχνίδι. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στη συνέχεια, στον όμιλό μας, γιατί η Σιένα κέρδισε στην έδρα της Έφες Πίλσεν και πλέον ο επόμενος αγώνας με τη Μοντεπάσκι, θα είναι πάρα πολύ σημαντικός για μας. Μετά από τους δύο πρώτους αγώνες σε αυτή τη φάση τα πράγματα είναι δύσκολα. Η Παρτιζάν τώρα θα ξεκινήσει να παίζει εντός έδρας κι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στους "8
".
Στη συνέχεια, ο κόουτς του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε και πάλι στο γνωστό πρόβλημα με το κρύο που δεν αφήνει την ομάδα να προπονηθεί όπως πρέπει: "Είπα ότι παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα καλύτερά μας. Μετά από ένα ματς εναντίον του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά πρέπει να πω και κάτι ακόμα, χωρίς να αποτελεί αυτό δικαιολογία για την εμφάνισή μας. Αυτές τις δύο μέρες, δεν κάναμε προπόνηση αφού έχει πολύ κρύο. Αν σε κάθε προπόνηση κάνουμε 200 σουτ, σε αυτές κάναμε 25 λεπτά μαζί με την προθέρμανση. Έχω δύο επιλογές αν παραμείνει αυτή η κατάσταση. Η πρώτη είναι να δουλέψουμε κανονικά και να περιμένω ποιος θα πάει στο νοσοκομείο και η δεύτερη να κάνω 25 λεπτά και μετά να πάμε σπίτι μας. Πρόκειται για τις μόνες επιλογές και νομίζω ότι το καλύτερο είναι να παραμείνουν οι αθλητές μας υγιείς. Πιστεύω πολύ απλά ότι η προπόνηση είναι σημαντική, γιατί η Παρτίζαν έπαιξε σε όλο το παιχνίδι σχεδόν, ζώνη κι εμείς κάναμε 10 λεπτά προπόνηση τις τελευταίες μέρες για να την αντιμετωπίσουμε. Άρα πως να παίξουμε";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights