Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο «ελ κλάσικο» επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» με 1-0. Ο Ζούλιο Μπαπτίστα ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στη «βασίλισσα» με σουτ στο 35’, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Μπερντ Σούστερ έφτασε τους 41 βαθμούς, επτά περισσότερους από τους Καταλανούς, κάνοντας από νωρίς στη σεζόν ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Η δύναμη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μην φανερώσουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να εκλείψουν. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη Ρεάλ, όταν στο 11’ ο Πέπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Βαλντές. Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο 33’, όταν μετά από γύρισμα του Ινιέστα από τα δεξιά ο Ροναλντίνιο έκανε το σουτ για να αποκρούσει δύσκολα ο Κασίγιας. Δύο λεπτά αργότερα το «Καμπ Νου» πάγωσε, όταν Μπαπτίστα και Φαν Νίστελροϊ συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος με διαγώνιο βολέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της καταλανικής εστίας ανοίγοντας το σκορ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά, με τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κρατά την Μπαρτσελόνα μακριά από τα καρέ της. Συν τοις άλλοις, οι αντεπιθέσεις της «βασίλισσας» ήταν φαρμακερές και έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 55’ ο Ρομπίνιο ξεπέρασε και τον Βαλντές, αλλά βγήκε πολύ πλάγια από την εστία του, ενώ στο 60’ ο Φαν Νίστελροϊ από πολύ καλή θέση αστόχησε. Στο 69’ απάθειας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ πέρασε λίγο άουτ, τη στιγμή που οι «μπλαουγκράνα» εξακολουθούσαν να είναι ακίνδυνοι παρά την είσοδο των Ντος Σάντος και Μπόγιαν στον αγώνα (ο Ανρί έμεινε στον πάγκο). Το 1-0 έμεινε ως το τέλος παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων, τη στιγμή που μεγάλη μερίδα του κοινού στο «Καμπ Νου» αποδοκίμασε τους παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Μάρκες, Μιλίτο, Αμπιντάλ, Πουγιόλ (77’ Τζαμπρότα), Τσάβι (81’ Μπόγιαν), Τουρέ, Ντέκο (56’ Τζιοβάνι), Ινιέστα, Ροναλντίνιο, Ετό.
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Καναβάρο, Ράμος (87’ Τόρες), Χάιντσε, Ντιαρά, Μπαπτίστα, Σνάιντερ (78’ Γκάγκο), Ρομπίνιο (84’ Ρόμπεν), Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Φουλ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ πάει η Εσπανιόλ. Οι «κυανόλευκοι» της Καταλανίας επικράτησαν με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και βρέθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι, απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως φέτος έχουν τα φόντα για να συμμετάσχουν του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αντίθετα, οι «ροχιμπλάνκος», που προηγήθηκαν στ σκορ, έμειναν πίσω στο «κυνήγι» της εξόδου στην Ευρώπη και διαμαρτύρονται για τις δύο αποβολές των Αγκουέρο και Περνία. Πάντως, για να βρεθεί η Εσπανιόλ στην τρίτη θέση, χρειάστηκε να «βάλει το χεράκι» της» και η Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» παραχώρησε 1-1 στην Ουέλβα στο «Μαδριγάλ» και βρέθηκε, για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο, εκτός της πρώτης τριάδας. Παράλληλα, έμεινε πίσω στην προσπάθεια της απευθείας εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την πλευρά της, η ομάδα των Βίκτορ Μουνιόθ και Στέφανο Σορεντίνο ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις.
Νίκη-«ανάσα» για την Οσασούνα κόντρα στη Μαγιόρκα στην Παμπλόνα, με την ομάδα του Άγγελου Μπασινά να μένει πίσω για την έξοδο στην Ευρώπη. Δε βολεύει καμία εκ των Βαγιαδολίδ και Μπέτις το 0-0 στην έδρα της πρώτης, στην προσπάθεια για παραμονή. Ήττα «καταδίκη» για Λεβάντε από τη Λα Κορούνια εντός έδρας, με τους νικητές να παίρνουν «παράταση ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights