Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα επιτυχημένα αποτελέσματα, νικώντας 3-1 τον ΟΦΗ και πλησίασε τον Ολυμπιακό, στον ένα βαθμό, μετά την ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» με την Λάρισα. Μάντζιος (7’), Ισά (αυτ., 78’) και Σαλπιγγίδης (80’) τα γκολ των «πρασίνων». Οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Νουαφόρ, στο 76’, «παγώνοντας» για λίγα λεπτά την Λεωφόρο, χωρίς, όμως, να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Στο "μικροσκόπιο" οι παίκτες του Παναθηναϊκού. «Μακριά από την εικόνα που θέλουμε» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του "τριφυλλιού".
Το ματς
Ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία την νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, προκειμένου να επιστρέψει στα επιτυχημένα αποτελέσματα και να κάνει… ήσυχα Χριστούγεννα. Ο Ζοσέ Πεσέιρο παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-1-2, καθώς είδε και στην Μαδρίτη, αλλά και στο τελευταίο 30λεπτο του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, ότι οι παίκτες του αποδίδουν καλύτερα με την συγκεκριμένη διάταξη. Ο Μάλαρτζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Γκούμας και Μόρις, δεξιά ο Νίλσον και αριστερά ο Βύντρα. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Μάτος, μπροστά του ο Καραγκούνης, στην δεξιά πλευρά ο Τζιόλης και στην αριστερή ο Ιβανσιτς. Στην επίθεση ήταν οι Μάντζιος και Σαλπιγγίδης.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα 3-5-2, με σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στο δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να κάνει ότι και η Ξάνθη πριν από τρεις αγωνιστικές, που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Λεωφόρο.
Οι «πράσινοι» ήθελαν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν με εντυπωσιακό, μάλιστα, τρόπο. Υστερα από έναν ωραίο συνδυασμό ανάμεσα στον Σαλπιγγίδη και τον Ιβανσιτς, ο Αυστριακός έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Μάντζιο και αυτός με πλασέ σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε, σωστά ως οφσάιντ.
Στο 16’, ο Τζόρβας έδιωξε ενστικτωδώς μια κεφαλιά του Τζιόλη και επτά λεπτά αργότερα, χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν ο Ισά πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μάλαρτζ μπλόκαρε την μπάλα.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν απειλήσουν την αντίπαλη εστία και κυρίως να βγουν με αξιώσεις στην περιοχή των Κρητικών. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η μοναδική φορά που ο Τζόρβας αναγκάστηκε να παρέμβει ήταν σε μακρινό σουτ του Τζιόλη, στο 34’ και όχι σε κάποια ευκαιρία από οργανωμένη προσπάθεια.
Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ, οφειλόταν και κατά έναν βαθμό στο γεγονός ότι ο Καραγκούνης γυρνούσε πολύ πίσω, αφήνοντας την θέση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γραμμές ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση να ανοίξουν και οι Μάντζιος και Σαλπιγγίδης να είναι κάπως αποκομμένοι.
Αλλαγή σε 4-4-2
Στην επανάληψη, ο Πεσέιρο άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, με τους Μάτος και Τζιόλη να είναι στα χαφ τον Καραγκούνη στα αριστερά και τον Ρομέρο, που πήρε την θέση του τραυματία Ιβανσιτς, στα αριστερά. Το σκηνικό, πάντως, παρέμεινε το ίδιο. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και έδειξαν να επαναπαύονται με το υπέρ τους 1-0. Δεν απειλούσαν και δεν έδειχναν ιδιαίτερα διάθεση γι’ αυτό, καθώς, όπως γράψαμε και παραπάνω, φάνηκαν να βολεύονται με το σκορ.
Γκολ ο Νουαφόρ, "ξύπνησε" ο ΠΑΟ
Και εκεί που το ματς είχε γίνει υποτονικό, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ για να αλλάξει την κατάσταση. Ο Νουαφόρ, με ωραία πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάλαρτζ, έκανε το 1-1 στο 76’ και «πάγωσε» τους περίπου 5.000 φίλους του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στην Λεωφόρο.
Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, όμως, δεν πρόλαβαν καλά καλά να πανηγυρίσουν, διότι δυο λεπτά μετά ήταν και πάλι πίσω στο σκορ… Ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, από τα δεξιά, «έκοψε» την μπάλα, αυτή βρήκε στα πόδια του Ισά και στην συνέχεια στα δίχτυα του Τζόρβα, για να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο το 2-1. Στο 80’, ο Σαλπιγγίδης «σφράγισε» την νίκη για την ομάδα του, όταν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έβγαλε από το άγχος τους συμπαίκτες του και τον κόσμο…
Η εικόνα του παιχνιδιού
Ο Παναθηναϊκός δεν «έπιασε» κάποια τρομερή απόδοση. Ηταν μέτριος, με κάποια καλά διαστήματα και πήρε μια, σχετικά, εύκολη νίκη, καθώς αν εξαιρέσουμε την ισοφάριση του ΟΦΗ, ποτέ δεν είδαμε τους «πράσινους» να πιέζονται. Δίκαιη νίκη, λοιπόν, για το «τριφύλλι», χωρίς να εντυπωσιάσει. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μπορεί να ισοφάρισαν στο 76 και να καρδιοχτύπησαν κάπως την εξέδρα, αλλά, όταν πιέστηκαν για τα καλά δέχθηκαν δυο γκολ…
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Μάλαρζ, Μόρις, Γκούμας, Νίλσον, Βύντρα, Τζιόλης (81' Σιμάο), Μάτος, Ίβανσιτς (43' Ρομέρο), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (67' Παπαδόπουλος).
ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης (73' Μονιάκης), Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (70' Λεοζίνιο), Νουαφόρ, Ισά, Ρουμπάκης, Γκάντσεφ (86' Λαρόκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights