Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Νίκη με την οποία συνεχίζει να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης πέτυχε η Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε της Αλβανίας στο «Απ. Νικολαϊδης» με 2-1. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προηγήθηκε με τέρμα του Χριστοδουλόπουλου (28’ πεν.), αλλά οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σουκάι, έξι λεπτά αργότερα (34’). Στο δεύτερο μέρος Εθνική μας ήταν ανώτερη και με γκολ του Κώστα Μήτρογλου (54’) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, Ιταλία και Κροατία επικράτησαν αντίστοιχα των Νησιών Φερόε και Αζερμπαϊτζάν με 1-0.«Θετικά αποτελέσματα μέχρι τέλους», δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Νίκος Νιόπλιας.
Το αντιπροσωπευτικό μα ςσυγκρότημα ξεκίνησε πιο δυνατά και γρήγορα-γρήγορα απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ως κύριο εκφραστή των περισσοτέρων επιθέσεων. Η Αλβανία μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει μπροστά. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 15’, με σουτ του Ρίκα εκτός περιοχής, το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κολίτσι.
Η κύριος όγκος των επιθέσεων της Εθνικής μας, γινόταν από τα πλάγια, πότε από τα αριστερά και πότε από τα δεξιά με τους Χριστοδουλόπουλο και Αραβίδη αντίστοιχα. Πολύ καλή απόδοση είχε ο και ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 28’ ο Χριστοδουλόπουλος.
Το γκολ αυτό, όμως έκανε τους φιλοξενούμενους να βγουν στην επίθεση. Μάλιστα στο 34’ ο Σουκάι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Παναγόπουλου έκανε το 1-1. Από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα λάθη, ενώ η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στην περιοχή της Αλβανικής άμυνας.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φέρουν τα πάνω κάτω, αλλά ο Σουκάι, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της Ελληνικής άμυνας δεν μπόρεσε να σημαδέψει καλά απέναντι από τον Παναγόπουλο, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Κάπου εκεί οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια «αφυπνίστηκαν», με τον Μήτρογλου να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 53’. Ότι δεν κατάφερε όμως σε αυτή τη φάση ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού, το κατάφερε ένα λεπτό αργότερα (54’), όταν έπειτα από πολύ όμορφη πάσα του Ηλιάδη και βάζοντας πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό πλάσαρε εύστοχα τον Κολίτσι δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην Εθνική μας.
Από εκεί και πέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του ματς, δεν απειλήθηκε και έχασε κάποιες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Οι Ελπίδες, άρχισαν να επιτίθενται και από τον άξονα, χάρη στον πολύ καλό Ηλιάδη. Στο 63’ ο Κολίτσι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε ο Μήτρογλου, έπειτα από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Εθνικής, σε ακόμα δυο φάσεις θα μπορούσε να πετύχει κάποιο ακόμα τέρμα (88’ 90’), αλλά δεν τα κατάφερε.
Oι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Παναγόπουλος, Μανιάτης, Μονιάκης, Παπασταθόπουλος, Γκαλίτσιος, Ρίκκα, Δημούτσος (46΄ Πετρόπουλος), Ηλιάδης, Χριστοδουλόπουλος (91΄ Πλουσής), Αραβίδης (81΄ Μαρίνος), Μήτρογλου
ΑΛΒΑΝΙΑ: Κολίκι, Αράπι, Γκούγκα, Αριφάι, Αμπιλαλιάι (58΄ Κάνι), Μαλίντι (85΄ Ζεκίρι), Σέφα, Σούκαϊ (93΄ Βίλα), Λίκα, Πρόγκνι, Φάγκου
Βαθμολογία:
Ομάδα Αγ. Βαθ. Γκ.
1. Ιταλία 7 19 17-3
2. Κροατία 8 18 15-11
3. Ελλάδα 7 13 17-11
4.Αλβανία 7 10 9-8
5. Ν. Φερόε 8 3 3-15
6. Αζερμπαϊτζάν 7 1 4-17
Η επόμενη αγωνιστική:
25/3 Αζερμπαϊτζάν-Ιταλία
26/3 Αλβανία-Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights