Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!

image

 Αποφασισμένος να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε στην παρουσίαση του ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός ήταν μετρημένος στα λόγια του, δεν υποσχέθηκε "λαγούς με πετραχείλια", αλλά δεσμεύτηκε οτι η ομάδα θα παίζει ελυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα ζήτησε πίστωση χρόνου για να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το υλικό που έχει στα χέρια του και να μην φορτωθούν με πίεση οι παίκτες, ξεκαθάρισε όμως οτι όποιος θέλει μπορεί να του ασκήσει κριτική απο εδώ και πέρα, καθώς είναι υπεύθυνος πλέον για την ομάδα.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας, που παρουσίασε τον Ολλανδό τεχνικό: "Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα, καθώς έχουμε συμφωνήσει με έναν τεχνικό που είναι πολύ φιλόδοξος, προέρχεται απο μια μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου και θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι του Παναθηναϊκού".

Στην συνέχεια ο Χενκ Τεν Κάτε δεν θέλησε να πει κάτι, αλλά ν' απαντήσει απευθείας στις ερωτήσεις. "Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν και τους προκατόχους μου, γιατί δεν ήμουν μέρος του παρελθόντος. Είναι τιμή για μένα η πρόταση του Παναθηναϊκού, καθώς συνδέεται με τη νέα εκατονταετία της ομάδας. Υπάρχει νέα διοίκηση, θέλουμε οι οπαδοί να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, καθώς υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας και να προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Μαζί με την στήριξη των οπαδών θα πετύχουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι".

"Οι παίκτες θα καθορίσουν το σύστημα"
Όπως ήταν αναμενόμενο, στην συνέχεια ρωτήθηκε για το σύστημα που σκέφτεται να εφαρμόσει στο "τριφύλλι" και ξεκαθάρισε οτι οι παίκτες είναι αυτοί που θα καθορίσουν τον τρόπο που θ' αγωνίζεται η ομάδα την φετινή σεζόν.
"Υπάρχουν πολλά συστήματα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσω το 4-3-3 στην ομάδα, μπορεί να πω στους παίκτες να παίξουν με αυτό τον τρόπο αλλά να μην μπορούν ν' ανταποκριθούν, δεν είναι σωστό να προσαρμόσω τους παίκτες σε ένα σύστημα, το σωστό είναι ακριβώς το αντίθετο. Θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες των παικτών και θα επιλέξουμε τον τρόπο που θα παρατάσσεται η ομάδα. Το σίγουρο είναι οτι θα παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο.


Ο Παναθηναϊκός απο σήμερα είναι δικός μου. Απο σήμερα εγώ και το επιτελείο μου έχουμε την ευθύνη της ομάδας και στο τέλος της σεζόν μπορούμε να κάνουμε το ταμείο, όμως απο εδώ και πέρα όποιος θέλει μπορεί να μου ασκήσει κριτική".
Σε ερώτηση αν υπήρχαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν να συνεργαστούν μαζί του, ο Τεν Κάτε παραδέχθηκε οτι είχε προτάσεις, ξεκαθάρισε όμως οτι η συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση.
"Είχα πολλές επιλογές, αλλά δεν πιστεύω οτι είναι σωστό ν' αναφερθώ σε ονόματα ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, ανερχόμενος και μετά την συνάντηση που είχα με τους κ.κ. Πατέρα-Αντωνίου όπου μου ανέλυσαν το σκεπτικό και τις προοπτικές του συλλόγου πείστηκα οτι αυτή είναι η σωστή απόφαση. Άλλωστε, θα είμαι ο πρώτος προπονητής της νέας εκατονταετίας της ομάδας".

Δεν μίλησε για μεταγραφές
Το καλοκαίρι οι μεταγραφές είναι το... αγαπημένο θέμα των οπαδών, όμως ο Τεν Κάτε δεν θέλησε ν' ανοίξει τα χαρτιά του, ξεκαθαρίζοντας πως όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα το πει η ΠΑΕ και όχι αυτός.
"Έχω παρακολουθήσει dvd με αγώνες του Παναθηναϊκού. Την περασμένη σεζόν δεν ήταν χειρότερος απο τις άλλες ομάδες, ίσως να ήταν άτυχος ή μπορεί οι παίκτες να είχαν μεγάλη πίεση και να μην άντεξαν. Η δουλειά μας είναι πρώτα απ' όλα ν' αποφορτίσουμε τους παίκτες, να τους κάνουμε να νιώθούν οτι βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μην ξεχνάμε οτι εγώ πρέπει να μάθω τους παίκτες και εκείνοι εμένα.
Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θ' αρέσει στον κόσμο. Για τον Παναθηναϊκό, ελκυστικό ποδόσφαιρο σημαίνει νίκες. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το γήπεδο, όμως ξέρουμε οτι αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρουμε απο την μια μέρα στην άλλη.


Προτιμώ να μην μιλήσω για παίκτες, αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα ασχολούμαστε με τις μεταγραφές και ώσπου να υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο θα ήθελα τα ονόματα των παικτών να μείνουν εντός της ομάδας. Ένας απο τους στόχους μας είναι να βελτιώσουμε την επίθεση της ομάδας σε σχέση με την περασμένη σεζόν.
Αν οι παίκτες έχουν ικανότητες θ' αγωνίζονται ανεξάρτητα απο την ηλικία τους, είτε είναι 15, είτε είναι 25 ετών. Η ικανότητες θα είναι το κριτήριο και όχι η ηλικία. Δεν μπορώ να κρίνω το έμψυχο υλικό αν δεν δω τους παίκτες απο κοντά, καθώς μέχρι τώρα τους έχω παρακολουθήσει μόνο μέσω dvd".

"Βραχυπρόθεσμοι και μεσομακροπρόθεσμοι στόχοι"
Όσον αφορά τους στόχους που έχει θέσει με τους "πράσινους" δήλωσε: "Υπάρχουν δυο ειδών στόχοι, οι βραχυπρόθεσμοι που σχετίζονται με τ' αποτελέσματα και οι μεσομακροπρόθεσμοι που αφορούν την εξέλιξη παικτών και την εικόνα που θα έχει η ομάδα στους οπαδούς, όμως για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντική η κατάκτηση στόχων, όπως είναι το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ για την παρουσία σας, είναι μεγάλη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου που είμαι στον Παναθηναϊκό.


Ελπίζω οι οπαδοί να μείνουν ικανοποιημένοι απο την δουλειά που θα κάνουμε και το ποδόσφαιρο που θα παίξει η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει στόχους και ένας απο αυτούς είναι το πρωτάθλημα. Οι οπαδοί του αξίζουν ένα πρωτάθλημα, η ομάδα πρέπει πάντα να είναι ανταγωνιστικοί, είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ".

Πατέρας: "Χωρίς παράγκες, κιόσκια και περίπτερα..."
Στην συνέχεια ο Νίκος Πατέρας πήρε τον λόγο και ευχήθηκε για ένα καλό πρωτάθλημα, στέλνοντας "μήνυμα" με αρκετούς παραλήπτες: "Ελπίζω να είναι καλή χρονιά, η ελπίδα μας είναι να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς παράγκες, κιόσκια και περίπτερα δεξιά και αριστερά... Σχετικά με τον προπονητή θέλω να πω οτι είναι νικητής, μαχητής και ελπίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Για τους συνδέσμους θέλω να πω οτι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πιστεύω οτι έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ο Αντώνης Αντωνιάδης κάνει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό σε αυτόν τον τομέα, ενώ μόλις γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θ' ανακοινώσουμε και τον β' αντιπρόεδρο".


Τα... καλύτερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ τα κράτησε για τα "πηγαδακια" με τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Τεν Κάτε. "Την καλύτερη ομάδα να έχεις αν δεν έχει ισχυρή διοίκηση τότε δεν γίνεται τίποτα. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι σαν να υπάρχουν δύο υπουργοί... Ο ένας (σ.σ. ο Γιάννης Βαρδινογιάννης) είναι ευγενικός και έχει υπομονή. Εγώ είμαι πιο επιθετικός κι έχω να πω πως όποιος επιχειρήσει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό κάτω από το τραπέζι θα με βρει μπροστά του".


Όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να τα βάλει με το παρασκήνιο, απάντησε: "Εγώ είμαι πανέτοιμος, οι άλλοι δεν ξέρω αν είναι έτοιμοι να με αντιμετωπίσουν". Για τις μεταγραφές που θα κάνει η ομάδα, τόνισε: "Μιλάμε με πολλούς παίκτες, αλλά είναι δεδομένο πως ο προπονητής θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του από το υλικό που έχει στα χέρια του. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες-νικητές, όπως νοοτροπία νικητή πρέπει να έχει και η διοίκηση".

Παράλληλα, ο Νίκος Πατέρας παραδέχτηκε πως μέσα στη λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται και ο Πάμπλο Αϊμάρ, εκφράζοντας όμως και το παράπονο του λέγοντας: "Εχουν ακουστεί διάφορα για παίκτες ξοφλημένους που θέλουμε ή παίρνουμε και τέτοια", όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί ο Αργεντινός, είπε λακωνικά "Ναι, μπορεί να είναι κι αυτός στις επιλογές μας", ενώ για τον Πεγεράνο είπε: "Είναι περίεργα αυτά που γίνονται, πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε Αλμερία και Παναθηναϊκό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights