Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

AJAX-PAO 0-1 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

image «Οδηγός» για το μέλλον η σημερινή επέτειος, αφού συμπληρώνονται 12 χρόνια από την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού (0-1)επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποφασισμένοι για τη νίκη επί του ΟΦΗ, που θα τους διατηρήσει σε τροχιά τίτλου, είναι οι «πράσινοι». Πλάνο νίκης στο Παγκρήτιο από τον Πεσέιρο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα. «Ανεπανάληπτη εκείνη η επιτυχία» δηλώνει στη «SportDay» για τη νίκη επί του «Αίαντα» ο Στράτος Αποστολάκης.

Χρυσή σελίδα!
Μια σημαντική επέτειος είναι η σημερινή για τον Παναθηναϊκό, αφού συμπληρώνονται 12 χρόνια από το ιστορικό 0-1 στο Άμστερνταμ, επί του μεγάλου τότε Άγιαξ, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, υπενθυμίζουμε ότι οι Ολλανδοί ήταν πρωταθλητές στη χώρα τους, στην Ευρώπη, στον κόσμο και είχαν κατακτήσει και το εγχώριο Κύπελλο(σ.σ. δηλαδή τα πάντα…). Παράλληλα, το παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ, «Ντε Μέερ», (είχαν να ηττηθούν στην έδρα τους 2,5 χρόνια!) ήταν το αποχαιρετιστήριο, αφού την επόμενη σεζόν μετακόμισαν στο «Αρίνα». Το γκολ για την ομάδα του Ρότσα είχε σημειώσει ο Βαζέχα, μετά από εκπληκτική κούρσα του Δώνη. Στον επαναληπτικό οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκαν.


Οι συνθέσεις των ομάδων
Άγιαξ: Φαν ντερ Σάαρ, Ραϊζίγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπόγκαρντ, Λιτμάνεν (76’ Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρόναλντ ντε Μπουρ.
Παναθηναϊκός: Βάντζικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (84’ Μάρκος), Καπουράνης, Βαζέχα (90 Νιόπλιας), Μαραγκός (62’ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης.

Ο Ρότσα επιστρέφει
Ανήμερα της επετείου της μεγάλης νίκης στα ημιτελικά του Champions League του 1996 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο Ρότσα, προπονητής της τότε ομάδας, αναλαμβάνει καθήκοντα σκάουτερ του «τριφυλλιού» στη Λατινική Αμερική και κυρίως στην πατρίδα του, την Αργεντινή, την αγορά της οποίας γνωρίζει άριστα.
«Xαίρομαι που καλωσορίζω τον Χουάν και πιστεύω ότι η γνώση του και η εμπειρία του θα μας βοηθήσουν σημαντικά στην εξερεύνηση μιας αγοράς, όπως είναι η Λατινική Αμερική», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάσμινκο Βέλιτς. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γυρνάω στο σπίτι μου μετά από 8 χρόνια και ελπίζω η συνεργασία μας αυτή να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε γι’ αυτό τον σκοπό», είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.
«Επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι οι συνεργάτες της να παρακολουθούν συστηματικά το σύνολο του ποδοσφαιρικού χάρτη, με στόχο την ενίσχυση της ομάδας. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει σημαντικά η αξιοποίηση των ικανοτήτων και των γνώσεων ενός ανθρώπου όπως ο κ. Ρότσα, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Αποφασισμένοι να παλέψουν
Τη σοβαρότητα της κατάστασης δείχνουν να έχουν αντιληφθεί οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Άλλωστε, το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελική του ευθεία και τα λάθη πλέον δεν διορθώνονται. Στις μεταξύ τους συζητήσεις στην Παιανία, οι «πράσινοι» φέρονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στο Παγκρήτιο, ώστε να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου ως το τέλος. Ταυτόχρονα, δεν δίνουν σημασία στις φήμες για τις «σχέσεις» των δύο ομάδων, μια και δεν ξεχνούν τις δύο περσινές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αλλά και το φετινό παιχνίδι στη Λεωφόρο, όπου το «τριφύλλι» ισοφαρίστηκε και πήρε το ματς την ύστατη στιγμή.

Διορθωτικές κινήσεις
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να επικράτησε του Πανιωνίου την Κυριακή, αλλά αυτό δεν συνέβη και υπό τις ιδανικότερες συνθήκες. Ο Ζοσέ Πεσέιρο δείχνει ότι έχει αντιληφθεί κάποια από τα λάθη του και όπως αναφέραμε και χθες, θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των Παπαδόπουλου, Σαριέγκι, Σπυρόπουλου και Ίβανσιτς, οι οποίοι θα πάρουν τις θέσεις των Ποστίγκα, Μόρις, Σέριτς και Σιμάο. Αουτσάιντερ για να ξεκινήσουν στον αγώνα αποτελούν οι Γκονζάλες και Νίνης. Για ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή.

Χαλαρά ο Γκούμας
Ιδιαίτερα επιβαρυμένος από τις συνεχείς του συμμετοχές είναι ο Γιάννης Γκούμας. Βέβαια, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες χρονιές του στο «τριφύλλι» και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του την Κυριακή. Ο Λαρισαίος σέντερ μπακ ακολούθησε πιο χαλαρούς ρυθμούς στη χθεσινή προπόνηση και δεν συμμετείχε στο τελευταίο 15λεπτο, ώστε να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Φύσσας, Εντόι, Λεοντίου, αλλά και ο Σεμπάστιαν Ρομέρο για προληπτικούς λόγους. Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ δεν προπονήθηκε, αφού ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα, αλλά μάλλον θα είναι στην αποστολή για την Κρήτη. Εκτός για δέκα ημέρες τέθηκε ο Άντονι Σέριτς, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό ορθό μηριαίο μυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights