Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Το «ξέσπασμα» του Λουίς Μπούλοκ δεν το περίμεναν, σίγουρα, στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός φόργουορντ, με τρία τρίποντα στην παράταση, οδήγησε τη Ρεάλ σε νίκη με 95-87 επί των «πράσινων» στο «Παλάσιος Βισταλέγκρε» (κ.α. 83-83), στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Έτσι, οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι πρωταθλητές Ισπανίας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο, πίσω από τους "πράσινους". Ετσι, αμφότεροι μπαίνουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση της Δευτέρας. Οι παίκτες του Χουάν Πλάθα είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως τα «ξεσπάσματα» του Βασίλη Σπανούλη κρατούσαν την ελληνική ομάδα στο ματς.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με τρεις πόντους, όμως οι «μερένχες» βρήκαν τις λύσεις μέσα στο καλάθι και προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους. Οι περιφερειακοί του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισαν να σκοράρουν συνεχώς, με πρωτεργάτη τον Μπετσίροβιτς και οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν προβάδισμα. Το ματς πήγαινε πόντο πόντο για κάποιο διάστημα, όμως τα συνεχόμενα λάθη των «πράσινων» και η αστοχία των πρωταθλητών Ευρώπης έδωσαν την ευκαιρία στους πρωταθλητές Ισπανίας να προηγηθούν με έξι πόντους. Αυτό, αφού εκμεταλλεύονταν και τους αιφνιδιασμούς τους. Όμως, τα δυο συνεχόμενα τρίποντα ήταν αυτά που έδωσαν ένα +9 στους παίκτες του Χουάν Πλάθα. Ένα σερί της ελληνικής ομάδας έφερε το -5 και έβαλε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος ήλεγχε την κατάσταση κάτω από τα δυο καλάθια, όμως το τρίποντο του Χατζηβρέττα και το έμμεσο τρίποντο του Σπανούλη έφεραν το 20-20, με σερί 10-1. Οι εξάρσεις του Σπανούλη έδωσαν ένα +2 στους «πράσινους», με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, οι Μαδριλένοι έκαναν ένα σερί 5-0 και προηγήθηκαν με τρεις πόντους, όμως στη συνέχεια οι «πράσινοι» αντέδρασαν και το ματς άρχισε να πηγαίνει ξανά πόντο πόντο. Πάνω που προσπαθούσε να ξεφύγει η Ρεάλ, ο Σπανούλης είχε έτοιμη την απάντηση και ισοφάρισε. Η άμυνα του «Ζοτς» δημιουργούσε προβλήματα στους «μερένχες» στην περιφέρεια και έτσι οι γηπεδούχοι έπαιζαν κάτω από το καλάθι, χωρίς επιτυχία. Έτσι, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με τρεις πόντους. Στη συνέχεια, οι «Σάρας», Παπαδόπουλος και Μπούλοκ έκαναν το 41-40 και το ματς φάνηκε πως θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Η τεχνική ποινή στον Γιασικεβίτσιους έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να ξεφύγει με έξι πόντους, αφού ο Μουμπρού ήταν εύστοχος στις βολές που καλούνταν να εκτελέσει. Η άνοδος του Μπούλοκ και κάποιες επιπόλαιες ενέργειες των «πράσινων» έφεραν τη «βασίλισσα» στο +8. Οι διαιτητές της αναμέτρησης σφύριζαν φάουλ σε κάθε επίθεση των Ισπανών και οι παίκτες του Πλάθα ευστοχούσαν στις βολές. Έτσι, ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε το 53-43, με σερί 19-9, αφού χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Μπετσίροβιτς. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +10.
Στην τρίτη περίοδο, οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν φουριόζοι και κατάφεραν να κάνουν ένα +11, όμως η άμεση απάντηση των «πράσινων» έφερε ένα 6-0 και τη μείωση στους πέντε. Ο Μπούλοκ ήταν αυτός που έκανε τη "ζημιά" στον Παναθηναϊκό, την ώρα που μόνο οι περιφερειακοί των πρωταθλητών Ευρώπης προσπαθούσαν να βάλουν την ομάδα τους στο παιχνίδι. Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες στήνονταν στη γραμμή των βολών, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να κρατούν μια διαφορά 5-7 πόντων. Όμως, οι Ισπανοί με ένα νέο «ξέσπασμα» ξέφυγαν με δέκα πόντους, μέχρι να μειώσει ο Χατζηβρέττας με τρίποντο. Με τη διαφορά των εφτά πόντων ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.
Στην τέταρτη περίοδο, ένα σερί 4-0 του Παναθηναϊκού έκανε το 71-68, με τους Γιασικεβίτσιους και Ζίζιτς, ενώ το τέταρτο φάουλ του «Λάζου» δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Χουάν Πλαθα. Όμως, οι ψηλοί των Μαδριλένων κρατούσαν μια μικρή διαφορά υπέρ της ομάδας τους, την οποία αύξησαν στους έξι. Όμως, στη συνέχεια το ματς έγινε συναρπαστικό, με τους «πράσινους» να μειώνουν προσωρινά στους τρεις πόντους, αφού οι συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις των γηπεδούχων ευνόησαν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Μπατίστ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 80-79, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ο Λόπεθ αστόχησε στην ισπανική επίθεση και ο Σπανούλης με ατομική ενέργεια έκανε το 80-81. Ο Λόπεθ ευστόχησε αυτήν τη φορά, σε τρίποντο και έκανε το 83-81. Ο Παναθηναϊκός αστόχησε σε δύο τρίποντα, όμως ο Μπατίστ με φόλλοου ισοφάρισε. Ο Μουμπρού αστόχησε και στις δύο βολές, 3’’ πριν τη λήξη. Το τελευταίο σουτ του Μπατίστ στην εκπνοή βρήκε σίδερο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στη αρχή της παράτασης, αμφότεροι οι αντίπαλοι ευστόχησαν σε τρίποντο και έτσι το σκορ έγινε 86-86. Το τρίποντο του Μπόυλοκ έκανε το 89-87 και έδωσε προβάδισμα για τη νίκη στη Ρεάλ. Νέο τρίποντο του Αμερικανού και 92-87. Ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο και ο Μπούλοκ «εκσφενδόνισε» νέα «βόμβα» (!), κάνοντας το 95-87, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 53-43, 71-64, 83-83 (καν. αγ.), 95-87 (παράταση)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Πελεκάνος, Σμιθ 7 (1), Σέκουλιτς, Ρέγες 10, Παπαδόπουλος 14, Μουμπρού 12, Ερβέλ 9 (2), Τουντσερί 7 (1), Μπούλοκ 22 (4), Λόπεθ 14 (3)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου, Σπανούλης 22 (1), Μπετσίροβιτς 10 (1), Μπατίστ 16, Ζίζιτς 2, Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 5, Διαμαντίδης 5 (1), Πρκάτσιν 4, Γιασικεβίτσιους 13 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights