Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΑΝΟΥΤΣΟ !!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Μανούτσο Γκονσάλβες. Οι «πράσινοι», μετά το ναυάγιο στην προσπάθεια απόκτησης χαφ και την παραχώρηση του Μάντζιου, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την αρχική συμφωνία για δανεισμό του 24χρονου Ανγκολέζου φορ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον για έξι μήνες. Σήμερα οι υπογραφές, αγώνας δρόμου για να δηλωθεί εγκαίρως στην UEFA. Μετά το ματς με τη Βέροια στη διάθεση του Πεσέιρο ο Αφρικανός άσος. Πιθανότατα στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι ο Πετρόπουλος. Ρήτρα 4 εκατ. ευρώ για αγορά του Μάντζιου για κάθε ενδιαφερόμενο το καλοκαίρι. Στα 5 και 6 εκατ. ευρώ τα αντίστοιχα ποσά για Σπυρόπουλο και Πετρόπουλο.
Έρχεται ο Μανούτσο
Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Μανούτσο Γκονσάλβες. Ο επιθετικός από την Ανγκόλα, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο Κόπα Άφρικα, έχοντας σημειώσει τρία γκολ, αναμένεται να ντυθεί στα πράσινα, αφού στο «τριφύλλι» αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την αρχική συμφωνία που με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για δανεισμό του παίκτη τουλάχιστον για έξι μήνες. Άνθρωπος του Παναθηναϊκού μεταβαίνει στην Γκάνα, όπου διεξάγεται το Κόπα Άφρικα, προκειμένου να πάρει την υπογραφή του παίκτη και να δηλωθεί στην UEFA, αφού η σχετική διορία εκπνέει εντός της ημέρας.
Αρχικά, η περίπτωση Μανούτσο είχε εγκαταλειφθεί, αφού η κενή θέση ξένου μετά την αποδέσμευση του Ενακαρίρε προοριζόταν για τον ξένο χαφ που υπήρχε στα πλάνα, ενώ υπήρχαν αρκετοί επιθετικοί στο ρόστερ. Μετά το ναυάγιο στην προσπάθεια απόκτησης επιτελικού μέσου, την παραχώρηση του Μάντζιου και την πώληση του Τσίγκα και σε συνδυασμό με την απόφαση που πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραχωρήσει δανεικό τον Μανούτσο, έφερε στο προσκήνιο ξανά τον πανύψηλο άσο.
Ο 24χρονος άσος (γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1983) θα τεθεί στη διάθεση του Ζοσέ Πεσέιρο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Ανγκόλας στο Κόπα Άφρικα. Η ομάδα του Μανούτσο αντιμετωπίζει σήμερα (19:00) την Τυνησία και της αρκεί ένας βαθμός για να προκριθεί στα προημιτελικά, ενώ μπορεί να περάσει στους «8» ακόμη και με ήττα αν έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από Σενεγάλη ή Νότιο Αφρική. Ο προημιτελικός αγώνας έχει οριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει πως ο Ανγκολέζος φορ θα είναι ετοιμοπόλεμος μετά το παιχνίδι με τη Βέροια.
Η απόκτηση του Μανούτσο μεταφράζεται σε δανεισμό του Αντώνη Πετρόπουλου, κατά πάσα πιθανότητα στον ΟΦΗ. Άλλωστε, με την τελευταία προσθήκη υπάρχουν ήδη πέντε φορ πρώτης γραμμής (Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Εντόι, Ποστίγκα).
Ρήτρα 4 εκατ. ευρώ για Μάντζιο
Παίκτης της Άιντραχτ είναι από χθες ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο 24χρονος επιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός στο σύλλογο της Φρανκφούρτης έως τη λήξη της τρέχουσας περιόδου έναντι 300.000 ευρώ, αφού η προσπάθεια να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή δεν καρποφόρησε (η τελική πρόταση της Άιντραχτ ήταν 2 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός ζητούσε 3 εκατ. ευρώ). Οι «πράσινοι» ζήτησαν από τον Μάντζιο να υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2011 με ελαφρά αυξημένες αποδοχές, όπερ και εγένετο. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για να μην κάνει χρήση του όρου ο παίκτης και εξαγοράσει τα τελευταία δύο χρόνια του συμβολαίου του δίνοντας το ποσό που προβλέπεται από το συμβόλαιό του. Στο νέο συμβόλαιο έχει μπει ρήτρα 4 εκατ. ευρώ σε όποια ομάδα του εξωτερικού θέλει να τον αποκτήσει. Στη συμφωνία με την Άιντραχτ δεν υπάρχει συγκεκριμένη οψιόν αγοράς, ωστόσο η ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ ισχύει και για αυτή.
«Έδεσε» τους… νέους
Υψηλές ρήτρες στα συμβόλαια των Νίκου Σπυρόπουλου και Αντώνη Πετρόπουλου έβαλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, για τον Σπυρόπουλο υπάρχει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ και για τον Πετρόπουλο η ρήτρα είναι 6 εκατ. ευρώ.
Κλειστά χαρτιά
Άρχισε χθες η προετοιμασία για την αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ζοσέ Πεσέιρο να μην κάνει δοκιμές για το σχήμα που θα παρατάξει. Την πρώτη του προπόνηση έκανε με το «τριφύλλι» ο Αντώνης Πετρόπουλος, τον οποίο παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές ο Πορτογάλος τεχνικός. «Εχουμε μαζί μας έναν καλό και ελπιδοφόρο παίκτη. Ήρθες σε μία μεγάλη ομάδα, με πολύ καλή οργάνωση. Θα έχεις καλούς παίκτες δίπλα σου και ό,τι χρειαστείς για να εξελιχθείς και να βοηθήσεις τον Παναθηναϊκό», είπε. Απών ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, που μετέβη στην Ιταλία για προσωπική του υπόθεση, ενώ θεραπεία έκανε ο Σωτήρης Λεοντίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights