Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ !!


Το χθεσινό πρωινό ήταν πολύ όμορφο για τους φίλους του Ολυμπιακού. Ξυπνώντας και περνώντας από τα περίπτερα είδαν κρεμασμένα τα πρωτοσέλιδα  των αθλητικών εφημερίδων, όπου πέρα από τη συνέντευξη Tύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου, κυριαρχούσαν τα… κόκκινα χτυπήματα για την απόκτηση του Νίκου Σπυρόπουλου από τους «ερυθρόλευκους». Μεγάλη σιγουριά. Από όλους. Άλλωστε και στους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τόνιζαν με σιγουριά ότι ακόμη και ως το τέλος της χθεσινής ημέρας, αναμενόταν να κλείσει τυπικά η μετακίνηση του παίκτη από …την πλατεία της Νέας Σμύρνης στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελικά, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Από το μεσημέρι και μετά, το πρωτοσέλιδα που έμεναν κρεμασμένα στα περίπτερα δεν είχαν καμία αξία. Το «κόκκινο» απόκτημα του χαρτιού, έγινε «πράσινο» στην πραγματικότητα, μιας και ο Νίκος Σπυρόπουλος, όπως πρώτη ανακοίνωσε η πρώην πλέον ομάδα του, ο Πανιώνιος, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, της μοίρας γραπτό ήταν… Έστω και αν ο «γάμος» των δύο πλευρών καθυστέρησε 2,5 χρόνια, μιας και ως γνωστόν το καλοκαίρι του 2005 ο Σπυρόπουλος ετοιμαζόταν μαζί με Μάντζιο και Τζιόλη να βρεθεί στην Παιανία, αλλά τελικά  δεν έγινε λόγω της γνωστής υπόθεσης. 
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η απόκτηση του διεθνή αριστεροπόδαρου αμυντικού έχει μεγαλύτερη… γλύκα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Μεταγραφική νίκη» κόντρα στον Ολυμπιακό. Με ένα… σμπάρο δύο τρυγόνια. Μεταγραφή ουσίας και εντυπώσεων. 
Νίκη του Γιάννη Βαρδινογιάννη απέναντι στον Σωκράτη Κόκκαλη. Όχι η πρώτη πάντως. Ούτε η πιο ηχηρή. Ανατρέχοντας στο παρελθόν διαπιστώνουμε ότι από το καλοκαίρι του 1999 όταν ο «Τζίγκερ» έγινε ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού, διαδεχόμενος τον θείο του Γιώργο Βαρδινογιάννη, οι …μεταγραφικές νίκες με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι αρκετές. Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις σημαντικότερες πριν από αυτή του Νίκου Σπυρόπουλου.

«Μιχαλάκη είσαι τρέλα…»

Καλοκαίρι του 2001. Στον «πράσινο» πάγκο βρίσκεται ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας και ξεκάθαρος είναι ο στόχος εν όψει της νέας σεζόν. Η επιστροφή στην κορυφή. Το πιο… hot όνομα του μεταγραφικού παζαριού ήταν τότε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Καλές χρονιές με τον Ηρακλή και έφεση στο σκοράρισμα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης τον έβλεπε με καλό μάτι και τον ήθελε στην ομάδα του. Η πρόταση έγινε και ήταν ιδιαίτερα δελεαστική και για τον «γηραιό», αλλά και για τον Κύπριο διεθνή. Τα πρωτοσέλιδα… χόρευαν και τότε στους ίδιους σκοπούς. Ότι ο παίκτης είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και ότι ο πρόεδρος επενδυτής θα έκανε μια ακόμη σημαντική κίνηση. Τελικά ο Παναθηναϊκός κινήθηκε ως συνήθως. Μυστικά και αστραπιαία. Ο Μιχαλάκης φόρεσε την «πράσινη» φανέλα και εκείνο το καλοκαίρι αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

Ο… Ταρα-Βύντρα

Μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου του 2004. Τα μάτια όλης της Ελλάδας όσον αφορά τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι στραμμένα προς τον Πύργο. Στην ομάδα του Πανηλειακού. Τα ταλέντα της εποχής είναι ο Γιάννης Ταραλίδης και ο Λουκάς Βύντρα. Οι τρεις μεγάλοι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ… ψάχνονται. Πιο δυνατά μπαίνει στο… παζάρι ο Ολυμπιακός που θέλει «πακέτο» τους δύο παίκτες. Μάλιστα, στήνονται… ωραίες ιστορίες με αφορμή το παλιότερο… πακέτο από τον Πύργο (Γιαννακόπουλος-Τζόρτζεβιτς). Οι «κόκκινοι» συμφωνούν σε όλα με τη διοίκηση του Πανηλειακού και όλα δείχνουν ότι το «δίδυμο Ταρα-Βύντρα»… κοκκινίζει. Ο Παναθηναϊκός όμως και πάλι «γελάει τελευταίος». Κάνει εντυπωσιακό μπάσιμο και ντύνει στα «πράσινα» τον Λουκά Βύντρα.

Πού ’ναι ο Μάντζιος, οέο;

Ακόμη ένας παίκτης που έγινε «κόκκινος» μόνο στα πρωτοσέλιδα. Δύο χρόνια συνεχόμενα, από καλοκαίρι σε Ιανουάριο και το ανάποδο, ο Βαγγέλης Μάντζιος πήγαινε στον Πειραιά. Στα… πρωτοσέλιδα όμως. Όταν έφτασε η ώρα της αλήθειας, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε τον παίκτη από τον Πανιώνιο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όλους εκείνους που μιλούσαν με σιγουριά για τη μεταγραφή του Μάντζιου στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, επικαλούνταν και τα… φιλοολυμπιακά αισθήματα μελών της οικογένειάς του. Τρομάρα τους…

«Σαλπιγγίδης, οέ, οέ, οέ»

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της «πράσινης» εξέδρας. Όλο και πιο συχνά το όνομά του ακούγεται στη Λεωφόρο ρυθμικά από τα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού. Ήταν καλοκαίρι του 2006 όταν τον «Σαλπι-γκολ», τον επιθυμούσε ο Τροντ Σόλιντ στον Ολυμπιακό, έγινε «πράσινος». Μέσα στο γενικότερο χαμό που γινόταν στον λιμάνι για την… απόκτηση (;) του Ζε Ρομπέρτο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… όρεξη και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, έμειναν με την όρεξη αυτή. Νέο «ντου» από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη λίγες ημέρες πριν από τον 15αυγουστο του 2006 και ο Μακεδόνας διεθνής επιθετικός βάζει το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.
Η νέα… νίκη ήρθε χθες με την απόκτηση του Νίκου Σπυρόπουλου. Μέχρι την επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights