Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΙ

 
Την αλλαγή διάταξης στο αγωνιστικό χώρο, αποφάσισε για τη σημερινή νοκ άουτ αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Εθνικό Αστέρα(17:45 ALPHA), ο Ζοσέ Πεσέιρο. «Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο και πρέπει να συνεχίσουμε στον θεσμό», ξεκαθάρισε στους παίκτες του ο Πορτογάλος και ζήτησε περισσότερη προσπάθεια από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς, που θα χρησιμοποιήσει σήμερα. Παράταση πήρε η επιστροφή του Έκι στη «δράση». Απορρίπτονται οι πρόσφυγες στον Βοτανικό και ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου. Παρουσία των οπαδών τους θα αγωνιστούν την Κυριακή στη Λιβαδειά οι «πράσινοι».

Αλλάζει τακτική

Η διάθεση του Πεσέιρο να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει ιδιαίτερα ήταν δεδομένη. Ωστόσο, η είδηση που προέκυψε από τη χθεσινή προπόνηση των «πράσινων» αφορά τη διάταξη στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος δοκίμασε –και θα παρατάξει όπως όλα δείχνουν-τον ρόμβο στο κέντρο και όχι τους τέσσερις στην ευθεία, που έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά του παιχνίδια.

«Καινούργια» ενδεκάδα

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που στελεχώσουν αυτό το 4-1-3-2, οι αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που επιβλήθηκε του Ατρόμητου θα είναι πάρα πολλές. Αρχής γενομένης από την εστία, την οποία θα υπερασπιστεί για πρώτη φορά φέτος ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Νίλσον, με το Φύσσα να παίζει στα αριστερά και τους Σαριέγκι, Γκούμα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Σιμάο, δεξί χαφ ο Δημούτσος, αριστερό χαφ ο Ρομέρο, στην κορυφή του ρόμβου ο Καραγκούνης και επιθετικό δίδυμο ο Ν'Ντόι με τον Μάντζιο. Εκτός αποστολής, δίχως να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά με σκοπό να ξεκουραστούν, έμειναν οι Μάλαρτζ, Μόρις, Μάτος, Ιβανσιτς και Βύντρα.

«Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο»

Την πρόκριση που θα συνοδευτεί από καλή εμφάνιση ζήτησε από τους παίκτες του ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη ομάδα και ζήτησε ουσιαστικά από αυτούς που δεν θεωρούνται βασικοί να του αποδείξουν στο γήπεδο την αξία τους, άλλωστε όπως τόνισε, το Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο του Παναθηναϊκού.

«Θέλω να δείτε το ματς με μεγάλη σοβαρότητα. Όσοι αγωνιστείτε δεν θέλω να σκέφτεστε ότι σήμερα παίζουν οι αναπληρωματικοί. Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη ομάδα. Στον Παναθηναϊκό όλοι οφείλουν ανά πάσα στιγμή να είναι ετοιμοπόλεμοι. Όπως συνέβη και με την Αμπερντίν, που και πάλι έγιναν πολλές αλλαγές. Θα παίξουν κάποια παιδιά που είναι πιο ξεκούραστα από κάποια άλλα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο περιμένω να παίξουν και πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.

Να έχουν καλή εικόνα στο γήπεδο και να πάρουν την πρόκριση. Από εμάς θα εξαρτηθεί, αρκεί να είμαστε σοβαροί. Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο και πρέπει να συνεχίσουμε στον θεσμό. Περιμένω την πρόκριση και καλή εμφάνιση από εσάς. Πολλές φορές οι παίκτες των μεγάλων ομάδων αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια χαλαρά και δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο».

«Παράταση» για Γκονζάλες

Με γνώμονα το καλό του Γκονζάλες, ο Ζοσέ Πεσέιρο αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή του σημερινού αγώνα στην Καισαριανή, αφού όπως ανέφερε και στον ίδιο τον παίκτη, δεν θέλει να τον χρησιμοποιήσει κατευθείαν σε επίσημο αγώνα. «Δεν μπορείς να παίξεις κατευθείαν σε επίσημο παιχνίδι. Δεν είσαι έτοιμος γι' αυτό. Θα πάρεις πρώτα χρόνο σε κάποιο φιλικό και μετά θα μπεις σιγά σιγά στην ομάδα», φέρεται να είπε ο Πορτογάλος στον Έκι. Συνεπώς, η επανεμφάνιση του Αργεντινού με την «πράσινη» φανέλα, τοποθετείται μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, δηλαδή στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Προς απόρριψη οι προσφυγές

Ένα από τα σημαντικά εμπόδια για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είναι το θέμα των προσφυγών. Οι ενδείξεις εδώ και μήνες αναφέρουν ότι θα ξεπεραστεί το εμπόδιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος Επικρατείας, Σπύρος Μαρκάτης, θα προτείνει προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει όλο το πλέγμα των προσφυγών που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να στρέφονται κατευθείαν εναντίον του νόμου 3481/06. Η ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή και όλα δείχνουν ότι θα προταθεί η απόρριψη των όποιων προσφυγών έχουν γίνει.

Με κόσμο σε Καισαριανή-Λιβαδειά

Με την παρουσία των οπαδών του θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, τόσο στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα, όσο και την Κυριακή για το πρωτάθλημα στη Λιβαδειά. Σχετικά με τη σημερινή αναμέτρηση η πράσινη ΠΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Για τους φίλους του Παναθηναϊκού σήμερα θα διατίθενται εισιτήρια για τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, από τις 15:00 έως την έναρξη του αγώνα, στα εκδοτήρια του Δημοτικού Γηπέδου της Καισαριανής που αντιστοιχούν στις θύρες 7-12. Τα εισιτήρια θα είναι ονομαστικά και οι φίλαθλοι θα τα προμηθεύονται με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας».

Παράλληλα, όπως συνέβη σε Τρίπολη και Βέροια, έτσι και στη Λιβαδειά, το «τριφύλλι» θα αγωνιστεί με τους οπαδούς στο πλευρό του. Για το κυριακάτικο παιχνίδι στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός έχει στη διάθεση του 1.400 εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights