Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΑ

image

Ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του στο ματς της Τετάρτης με τον Εθνικό Αστέρα, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ενα παιχνίδι στο οποίο αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, για πρώτη φορά ο Εζεκίελ Γκονζάλες. Ο Αργεντινός δούλεψε, μετά το τέλος της προπόνησης, παραπάνω στις ταχύτητες. «Δεν σκέφτομαι αυτό το ρεκόρ ούτε αισθάνομαι κάτιτρομερό. Απλά κάνω την δουλειά μου. Πρόκειται για ομαδική δουλειά», δήλωσε ο Αρκάντιους Μάλαρτζ για το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ σε 9 παιχνίδια. «Πρώτα κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και μετά την ΑΕΚ», τόνισε ο Αντονι Σέριτς.

Το μυαλό στον Εθνικό Αστέρα

Η νίκη επί του Ατρομήτου ήρθε και ο Παναθηναϊκός είχε κατά διαστήματα καλή απόδοση. Μάλιστα, η κατάκτηση των τριών βαθμών, σε συνδυασμό με την «γκέλα» του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, έφεραν το «τριφύλλι» στην δεύτερη θέση της βαθμολογία, πάντα πέντε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ.

Πλέον, η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα, την Τετάρτη. Ενα παιχνίδι, που μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι και γι’ αυτό όλοι στην Παιανία είναι συγκεντρωμένοι στον εν λόγω αγώνα.

Ο Εκι Γκονζάλες αναμένεται να είναι στην αποστολή και δεν αποκλείεται να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής, τα πρώτα για φέτος. Ο Αργεντινός ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς προπονήσεων, όπως και σήμερα που, μετά το τέλος, δούλεψε παραπάνω στις ταχύτητες, μαζί με τον Θανάση Τσίγκα. Κάθε μέρα που περνάει ο «Εκι» είναι όλο και καλύτερα, αλλά δεν πρόκειται να μπει κατευθείαν στα βαθιά. Ο Γκονζάλες θέλει αυτή την φορά να προσέξει, ώστε όταν είναι 100% έτοιμος να «χτυπήσει την πόρτα» της ενδεκάδας.

Επιστρέφει και ο Νίνης

Εκτός του Εζεκίελ Γκονζάλες, άλλος ένας παίκτης επιστρέφει σιγά σιγά. Ο λόγος για το0ν Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός άσος πήρε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προπόνησης, κάτι που χαροποιεί τον Ζοσέ Πεσέιρο. Όσοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με τον Ατρόμητο έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι, μετά το ζέσταμα, έκαναν ασκήσεις στις πάσες και ολοκλήρωσαν με δίτερμα, σέντρες-σουτ και στημένες φάσεις.

Μάλαρτζ: «Δεν με ενδιαφέρει το ρεκόρ»

Ο Παναθηναϊκός, με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ κάτω από τα δοκάρια, έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ σε 9 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό, όμως, δεν απασχολεί τον Πολωνό πορτιέρο, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ομαδική δουλειά.

Αναλυτικά

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Το ίδιο και στο δεύτερο, αν και συναντήσαμε μερικά εμπόδια σε κάποιες φάσεις, πήγαμε λίγο πιο πίσω, ο Ατρόμητος ήταν και με10 παίκτες και ήταν λίγο επικίνδυνος. Έκανα εγώ ένα λάθος, ο αντίπαλος είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν το κατάφερε. Είναι πολύ καλό που κρατήσαμε το μηδέν ξανά και το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε».

-Μετά το 1-0 παίξατε με παίκτη παραπάνω. Τι είπατε μεταξύ σας στα αποδυτήρια στο ημίχρονο;

«Πρέπει να σκοράρουμε ένα ακόμα γκολ γιατί το 1-0 δεν είναι τόσο "καθαρό" σκορ για να κερδίσεις επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο ματς. Για αυτό είπαμε ότι πρέπει να πετύχουμε ένα ακόμα τέρμα και το κάναμε».

-Σε 9 ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα έχεις δεχτεί μόνο δυο γκολ, ενώ εντός έδρας δεν έχει δεχτεί κανένα. Πως αισθάνεσαι, δεδομένου ότι είναι η πρώτη σου σεζόν στον Παναθηναϊκό και πρόκειται για ένα πολύ καλό ρεκόρ;

«Δεν σκέφτομαι αυτό το ρεκόρ ούτε αισθάνομαι κάτι τρομερό. Απλά κάνω την δουλειά μου. Πρόκειται για ομαδική δουλειά άλλωστε. Ξεκινήσαμε καλά, θέλουμε να πάμε ψηλά, να πάρουμε το πρωτάθλημα, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο UEFA. Παίζουμε σαν ομάδα, δεν έχουμε τον σταρ και αυτό είναι το σημαντικό».

-Ο Παναθηναϊκός κέρδισε, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος και είστε δεύτεροι, πέντε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Σε δυο εβδομάδες παίζετε στην Λεωφόρο, πολύ σημαντικό παιχνίδι...

«Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει όλα τα ματς. Παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, στην Λεωφόρο. Θα δούμε. Θέλουμε να κερδίσουμε και μετά θα περιμένουμε. Οι πέντε βαθμοί δεν είναι τόσο μεγάλο πλεονέκτημα, έχουμε όλη την χρονιά ακόμα μπροστά μας".

Σέριτς: «Τώρα δεν σκεφτόμαστε την ΑΕΚ»

Ο Αντονι Σέριτς υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα σκεφτούν την ΑΕΚ όταν έρθει η ώρα. Τώρα υπάρχουν άλλα ματς που προσέχουν οι «πράσινοι»…

Αναλυτικά

«Πήραμε μία σημαντική νίκη και διατηρηθήκαμε σε υψηλές
θέσεις. Σίγουρα δεν ήμασταν τόσο καλοί και στα δύο
ημίχρονα, όμως κάναμε ευκαιρίες και πήραμε δίκαια τη
νίκη. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να
βάλουμε κι άλλα γκολ».

-Πήρατε πάντως ένα ακόμη «τρίποντο» σε αυτή την πολύ
σημαντική σειρά των 7 συνεχόμενων αγώνων σε 22 μέρες
όπως την ονόμασε κι ο προπονητής σας;

«Ναι. Αυτό είναι αλήθεια έχουμε σερί αγώνες, Κυριακή,
Τετάρτη, Κυριακή, όμως είναι πολύ καλό που νικάμε.
Κρατάμε τα καλά στοιχεία και συνεχίζουμε. Δείξαμε και
δείχνουμε χαρακτήρα κι αυτό που μετράει είναι οι 3
βαθμοί».

-Είστε 5 βαθμούς από την ΑΕΚ. Πόσο εύκολα καλύπτεται
αυτή η διαφορά;

«Θα μου επιτρέψετε προς το παρών να μην ασχοληθώ με
την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον αγώνα που έχουμε
μαζί της σε δύο αγωνιστικές εδώ, αλλά τα ματς που
προηγούνται. Με τον Εθνικό Αστέρα στο Κύπελλο, με τον
Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα, με την Κοπεγχάγη στο UEFA.
Πρώτα αφοσιωνόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια και μετά θα
δούμε την ΑΕΚ».

-Εσύ πως είσαι; Πρώτη συμμετοχή από την αρχή στην
ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό σου στο φιλικό με τη
Λάτσιο.

«Είμαι πολύ καλά. Νιώθω δυνατός κι απλά πρέπει πλέον
να βρω το ρυθμό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights