Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ

Χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας σχετικά εύκολα του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή με 3-1. Αρκετά προβλήματα στην «πράσινη» αμυντική λειτουργία, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τα οποία όμως φρόντισε να τα καλύψει ο Γκαλίνοβιτς που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Για ενενήντα λεπτά αγωνίστηκε ο Σιμάο, χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Δάρλας. Ξεχώρισε ο Εντόι, πέτυχε ένα τέρμα, έδωσε μία ασίστ, «κέρδισε» το πέναλτι που έχασε ο Καραγκούνης, πολύ καλός και ο Μάντζιος που πέτυχε τα άλλα δύο γκολ για την ομάδα του. Ο Μπενίσκος το τέρμα του Εθνικού Αστέρα, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε ολόκληρο το 90λεπτο, αναγκάζοντας τον Πεσέιρο στο πάγκο του, να «καρδιοχτυπήσει» αρκετές φορές μέχρι την λήξη του ματς. Στο «μικροσκόπιο», οι παίκτες του Παναθηναϊκού.
Χορταστικό πρώτο 45λεπτο
Δύο γκολ, αρκετές ευκαιρίες, δοκάρι εκατέρωθεν και μία κόκκινη κάρτα, ήταν τουλάχιστον αρκετά στοιχεία για να μείνουν ευχαριστημένοι οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Καισαριανής για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον Παναθηναϊκό για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και «έπιασαν στον ύπνο» την «πράσινη» άμυνα, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 3’ ο Βλαστέλης με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, που λίγο νωρίτερα είχε επέμβει επιτυχημένα στο σουτ του Τζανετάκου. Οι ποδοσφαιριστές του Πεσέιρο, απάντησαν άμεσα, ωστόσο ο Καραγκούνης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Ο Εντόι «κέρδισε» το πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι, ο «Κάρα» ανέλαβε την εκτέλεσή του(7’), ο πορτιέρο όμως του Εθνικού Αστέρα, Γκίτκος, έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και με γρήγορο ρυθμό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού», είδαμε αρκετές καλές στιγμές. Καλύτερη πάντως για τον Παναθηναϊκό, μέχρι να επιτύχει το πρώτο του τέρμα, ήταν το δοκάρι στο 17’ από κεφαλιά του Εντόι.
Τελικά μέσα σε ένα πεντάλεπτο(20-25), οι παίκτες του Πεσέιρο, «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι, με τους Εντόι και Μάντζιο να χρίζονται σκόρερ. Στο 20’ ο Σενεγαλέζος με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάντζιος μετά από πάσα του Δημούτσου, με σουτ στη κίνηση, έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, πίεσαν, οι προσπάθειες τους όμως δεν απέδωσαν, ενώ γενικότερα το τελευταία τέταρτο του ημιχρόνου, είχε αργό ρυθμό και αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες. Το μόνο που είχε αλλάξει στο σφύριγμα της λήξης για το πρώτο ημίχρονο, ήταν η αποβολή του Ρομέρο(44’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πλούσιο και το δεύτερο μέρος
Οι «πράσινοι» και πάλι με την έναρξη του δευτέρου μέρους, λίγο έλειψε να βρεθούν προ εκπλήξεως, το σουτ του Τζανετάκου όμως έβγαλε έστω και με δυσκολία ο Γκαλίνοβιτς, σώζοντας για ακόμη μία φορά την εστία της ομάδας του. Τελικά το τέρμα ήρθε για το «τριφύλλι» στο 49’ και πάλι με τον Μάντζιο, που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και «κλείδωσε» την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό.
Ο Εντόι βρέθηκε στον άξονα, πάσαρε εκπληκτικά στον Μάντζιο και εκείνος μόνος του απέναντι στον Γκίτκο, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από κει και πέρα δεν υπήρχε λόγος από την πλευρά των φιλοξενούμενων για υπερπροσπάθεια και ο ρυθμός του αγώνα αυτόματα, έπεσε, όχι όμως και η απόδοση του Αστέρα που συνεχώς έψαχνε το γκολ.
Οι ποδοσφαιριστές του Αντώνη Μανίκα που είχαν ουκ ολίγες φορές την ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, στο 61’ βρέθηκαν πολύ κοντά στο 3-1, ο Γκαλίνοβιτς όμως είπε και πάλι «όχι» στην δυνατή κεφαλιά του Μαϊστρέλη. Τελικά η προσπάθεια των γηπεδούχων, επιβραβεύθηκε με γκολ στο 66’, όταν μετά από βαθιά σέντρα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Μπενίσκος πήρε την κεφαλιά, με τον Γκαλίνοβιτς να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα ανήμπορος να αντιδράσει αυτή την φορά.
Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, ο Εθνικός Αστέρας όμως στις αντεπιθέσεις, γινόταν ιδιαίτερα επικίνδυνος, χάνοντας μάλιστα 2-3 καλές ευκαιρίες για να μειώσει κι άλλο το σκορ και να μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι. Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή, κ. Καλόπουλο και ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Αρχοντούλης (68' Μήτρου), Μαϊστρέλης, Λιόσης (57' Μπενίσκος), Τζανετάκος, Σακελλαρίου (53' Κουτσοκώστας), Προβατίδης, Βλαστέλης, Μαστρογιάννης, Αναστασιάδης, Βαζαίος
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Φύσσας, Γκούμας, Ενακαρίρε, Νίλσον (61' Σαριέγκι), Σιμάο, Καραγκούνης (79' Δάρλας), Δημούτσος, Ρομέρο, Μάντζιος, Ν' Ντόι
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσ/νίκης)
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Θανασακούδης (Θεσ/νίκης)
Τέταρτος: Παππάς (Αθηνών)
Προς απόρριψη οι προσφυγές
Ένα από τα σημαντικά εμπόδια για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είναι το θέμα των προσφυγών. Οι ενδείξεις εδώ και μήνες αναφέρουν ότι θα ξεπεραστεί το εμπόδιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος Επικρατείας, Σπύρος Μαρκάτης, θα προτείνει προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει όλο το πλέγμα των προσφυγών που έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να στρέφονται κατευθείαν εναντίον του νόμου 3481/06. Η ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή και όλα δείχνουν ότι θα προταθεί η απόρριψη των όποιων προσφυγών έχουν γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights