Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ !!!!!!!!!!!!!!

image


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (91-64) και του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς των τελικών των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον απέχει μόλις μια νίκη από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα το οποίο θα σημάνει και το δεύτερο «Triple Crown» στην ιστορία του «τριφυλλιού». Κορυφαίοι για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχους Ελλάδος οι Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Δεν
έλειψαν και πάλι τα έκτροπα. «Αναβρασμός» και αποδοκιμασίες στου Ρέντη. Eπιβαρυντικό το φύλλο αγώνα για τους γηπεδούχους.

Καλύτερο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός και μετά…μπλακ άουτ
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με έναν ξεκάθαρο στόχο. Να σημαδεύσει μέσα στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και να πάρει πόντους από τον Γιώργο Πρίντεζη. Το σχέδιο των «ερυθρολεύκων» εξελισσόταν ιδανικά για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 10-8, με τον Πρίντεζη να έχει σκοράρει τους έξι από τους δέκα πόντους της ομάδας του. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, απέσυρε τον 24χρονο φόργουορντ στον πάγκο και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, οι Πειραιώτες εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν δεχόταν-πλέον- εύκολους πόντους όπως στο ξεκίνημα, Νίκολας και Γιασικεβίτσιους πήραν τα όπλα τους και με σερί 9-0, οι Πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά 17-10. Στη συνέχεια, το επιμέρους σκορ ανέβηκε στο 13-1 και η πρώτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι μπροστά με 21-11.

Έλεγχε την κατάσταση ο Παναθηναϊκός
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου να βάλει στην πεντάδα δύο πλέι μέικερ (Παπαλουκά-Τεόντοσιτς), ένα σχήμα το οποίο του βγήκε. Ο Έλληνας πλέι μέικερ οργάνωσε, ο Σέρβος εκτελούσε και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 26-22 με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Παναθηναϊκός, όμως, φαινόταν πως όποτε ήθελε ανέβαζε τον ρυθμό του και έπαιρνε διαφορά. Η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης και Κυπελλούχων Ελλάδος «τσάκιζε κόκαλα» για ένα δίλεπτο και από την καλή αυτή άμυνα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με τους Σπανούλη και Μπατίστ να σκοράρουν κατά βούληση, η διαφορά ξεπέρασε και πάλι τους 10 πόντους (39-26), με τον Παπαλουκά να μειώνει με τρίποντο 39-29, μισό λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα και οι «αιώνιοι» πήγαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να προηγούνται με δέκα πόντους.

Πάρτυ στο τρίτο δεκάλεπτο
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας σαν να είναι αυτός πίσω στο σκορ. Το 39-29 του δευτέρου δεκαλέπτου, μετατράπηκε μέσα σε πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο σε 51-35 με τους «πράσινους» να κάνουν ό, τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα κυκλοφορούσε με κινηματογραφική ταχύτητα στην επίθεση και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έφταναν σε εύκολα καλάθια ενώ στην άμυνα τους, δεν άφηναν μπάλα να πάει χαμένη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, ήταν χωρίς νεύρο και μόνο κάποιες εκλάμψεις του Γιοτάμ Χαλπερίν και του Τζος Τσίλντρες κρατούσαν τη διαφορά σε λογικά πλαίσια. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδος, όμως, είχαν διαφορετική γνώμη. Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και προσφέροντας και θέαμα, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20 (59-39), 2:30’’ λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Δεκαπεντάλεπτη διακοπή
Σε εκείνο το σημείο, οι …ανόητοι έκαναν για μια ακόμη φορά την εμφάνιση τους. Πέταξαν ένα καπνογόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού το οποίο έπεσε μέσα σε μια τσάντα η οποία πήρε φωτιά. Αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας ήταν να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερα από δέκα λεπτά ενώ οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» απειλούσαν να φύγουν.
Έπειτα από την παρέμβαση του Θανάση αλλά και του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά και τις τιτάνιες προσπάθειες όλων των μελών της αποστολής του «τριφυλλιού» το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με την τρίτη περίοδο να τελειώνει και τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει ήδη το 2-0 στη σειρά (65-41).

Ένα ακόμη «πράσινο» σόου…
Το τέταρτο δεκάλεπτο, όπως αναμενόταν έπειτα από την εξέλιξη των τριών πρώτων, ήταν ένα «πράσινο» σόου. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν ό, τι ήθελαν μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στους 28 πόντους (72-44), εφτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα το κοντέρ έγραψε +30 (75-45) με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ζητούν να φτάσει η διαφορά ακόμη και στους 40 πόντους…

«Αποθέωση» Μπουρούση και…2-0
Πλέον το ενδιαφέρον είχε μεταφερθεί στις εξέδρες, εκεί όπου οι οπαδοί των Πρωταθλητών Ευρώπης έδιναν…ρεσιτάλ ερμηνείας με το ένα σύνθημα κατά του Γιάννη Μπουρούση να διαδέχεται το άλλο. Μάλιστα, κάποια στιγμή, 19,000 οπαδοί του «τριφυλλιού» φώναξαν ρυθμικά το όνομα του, δίνοντας «απάντηση» στον Έλληνα διεθνή σέντερ για το «ραντεβού» που τους είχε δώσει στο Βερολίνο. Στο παιχνίδι απέμεναν τρία λεπτά, όταν ο Ντούσαν Σάκοτα με τρίποντο έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +30 (83-53), ενώ η διαφορά έφτασε ως και το +32 με τους οπαδούς να ζητούν το +35 για να... ξεπληρώσουν το «στοιχειωμένο» 73-38. Η σεμνή τελετή είχε λήξει, το 2-0 είχε γίνει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ζητούν πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Παναθηναϊκός: Κέτσμαν, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 16, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 11, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 10, Σάκοτα 8, Γιασικεβίτσιους 13.

Ολυμπιακός:Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Τσίλντρες 8, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 5, Γκριρ 4, Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 9, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 14.

Επιβαρυντικό το φύλλο αγώνα
Τα υβριστικά συνθήματα, τα αντικείμενα που έπεσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι κροτίδες, ένα αυγό (!) καθώς και η φωτοβολίδα που έβαλε φωτιά στον σάκκο φροντιστή των φιλοξενουένων καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος. Επίσης αρκετές μπαταρίες έπεσαν στο παρκέ, όπως κι ένα κινητό τηλέφωνο που τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά τον Νίκολα Βούιτσιτς. Πλέον είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά, το φύλλο αγώνα ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα έγιναν τρεις έγγραφες συστάσεις προς την ομάδα του Παναθηναϊκού με αντίστοιχες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα επειδή οι οπαδοί φώναζαν ρυθμικά υβριστικά συνθήματα κατά του Γιάννη Μπουρούση, του Ολυμπιακού και του Πειραιά. Στη διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτόξευαν συνεχώς κροτίδες κρότου λάμψης πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου εκτόξευσαν δύο συνεχόμενες και ένα πλαστικό ποτήρι κατά του πάγκου του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνηκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Στο 2:29’’ του τρίτου δεκαλέπτου εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα προς τον πάγκο του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά σάκος ιματισμού του Ολυμπιακού. Επίσης εκτοξεύτηκαν εναντίον του πάγκου αντικείμενα όπως κέρματα, μπαταρίες και ένα κινητό τηλέφωνο που χτύπησε τον Βούισιτς στον ώμο. Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος. Τέλος κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ρίχτηκε κροτίδα και στο τελευταίο λεπτό καπνογόνο. Αμέσως μετά τη λήξη ρίχτηκαν κατά της ομάδας του Ολυμπιακού κέρματα μικροαντικείμενα και ένα αυγό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights