Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ !!

image

Ποδαρικό με «διπλό» στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι «πράσινοι» (μιας και οι δύο ομάδες συγκατοικούν στο γήπεδο) θέλουν να διατηρήσουν υψηλά το φρόνημα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ο Χενκ Τεν Κάτε επιφυλάσσει εκπλήξεις για το βασικό σχήμα, αφού ναι μεν θα διατηρήσει το 4-2-3-1, αλλά θα υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα. Και τι αλλαγές!
Ο Μπράις Μουν όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στη 18άδα, αλλά θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας, και ο Γκάμπριελ ακριβώς μπροστά του σε θέση χαφ. Παράλληλα ο Μαρσέλο Μάτος θα είναι βασικός στο κέντρο δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα αντί του Σιμάο. Ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα μείνει στον πάγκο, αλλά θα μετατεθεί στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Σαριέγκι και αντί του Βύντρα. Παράλληλα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από το δεξί άκρο της επίθεσης θα περάσει σε κεντρικό ρόλο πίσω από τον Ροντρίγκο Σόουζα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει το παιχνίδι σήμερα με τους Γκαλίνοβιτς, Μουν (δεξί μπακ), Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ), Σαριέγκι, Σιμάο (στόπερ), Σίλβα, Μάτος (κεντρικά χαφ), Γκάμπριελ (δεξί χαφ), Καραγκούνη (αριστερό χαφ), Σαλπιγγίδη (κρυφός φορ) και Σόουζα (σέντερ φορ). Εκτός αποστολής έμειναν για λόγους τακτικής οι Νίλσον, Μάντζιος, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος, Λεοντίου, Ρουκάβινα, Σιόντης, Μελίσσης, ο Παπαδόπουλος που δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος από πέρυσι Κλέιτον. Στον πάγκο θα είναι οι Πετρόπουλος, Νίνης, Τζόρβας, Γκούμας, Ιβανσιτς, Τζιόλης και Βύντρα.

Σύνθημα νίκης από Πατέρα
Ο Νίκος Πατέρας μίλησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ζήτησε τη νίκη. «Η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό έχει αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα και το γεγονός ότι είναι πληγωμένη σημαίνει ότι θα τα δώσει όλα. Παίζει μπροστά στον κόσμο της και θα θέλει να του δώσει χαρά μετά τα τελευταία ματς. Είναι ένα ντέρμπι κόντρα σε μία δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα λοιπόν και δεν πρέπει να το πάρουμε αψήφιστα. Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, ικανή για πολλά πράγματα. Θέλω να τα δώσετε όλα στο ντέρμπι και να πάρετε τη νίκη, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αρχή. Ο κόσμος και όλοι μας πιστεύουμε πολύ σε εσάς και φυσικά θέλουμε την επιτυχία στο ντέρμπι. Χαρίστε στον κόσμο τη νίκη. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε θετικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

*Στην προπόνηση του Σαββάτου έγινε αγιασμός παρουσίας των Νίκου Πατέρα και Κώστα Αντωνίου από τον γνωστό παναθηναϊκών αισθημάτων παπά, ο οποίος ευχήθηκε «…να αρχίσουμε με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Εύχομαι καλή χρονιά και πιστεύω ότι φέτος θα το πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί το αξίζουμε κιόλας».
*Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κύρος Βασσάρας. Ο διεθνής ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη έχει σφυρίξει άλλες επτά φορές σε ντέρμπι μεταξύ των δύο μονομάχων. Σε αυτή την επτάδα αγώνων, η ΑΕΚ έχει νικήσει τρεις φορές, δύο ο Παναθηναϊκός και άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Βοηθοί του θα είναι οι Γενναίος, Σαραϊδάρης, τέταρτος διαιτητής ο Δαλούκας και παρατηρητής ο Παπαδάκος.

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο
Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα και θεωρείται δύσκολο να υπάρχει μεταγραφή της τελευταίας στιγμής στην άμυνα. Όχι απίθανο όμως… Η Μαρσέιγ φέρεται να προσέγγισε τον Παναθηναϊκό για να παραχωρήσει τον Γκαέλ Ζιβέ, αλλά οι «πράσινοι» πλέον δεν προσφέρουν τα ίδια χρήματα, ενώ ο Γάλλος αμυντικός παραμένει αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα. Στο «τριφύλλι» προτάθηκε και εξετάστηκε ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Λάτσιο Γουλιέλμο Στεντάρτο, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Βιεϊρά: «Καθόλου εύκολος ο ΠΑΟ»
Υπολογίσιμο αντίπαλο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Πατρίκ Βιεϊρά, που ως ποδοσφαιριστής της Ίντερ θα τεθεί αντιμέτωπος με τους «πράσινους» στη φάση των ομίλων του Champions League. «Εχουμε ένα νέο προπονητή, τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει πετύχει όπου κι αν έχει δουλέψει. Εχουμε δυνατή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε τρόπαια. Κάθε ομάδα που προκρίνεται στο Champions League είναι καλή. Στον δικό μας όμιλο στα χαρτιά είμαστε φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε απαραίτητα. Ξέρουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε για την πρόκριση και ποιος είναι ο στόχος μας. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ποτέ εύκολος αντίπαλος, έχει δυνατή ομάδα και εντός έδρας οι οπαδοί του είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν. Η Βέρντερ είναι καλή επιθετικά, οπότε ούτε κι αυτή θα είναι εύκολη», τόνισε ο Γάλλος μέσος, που είχε βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό και ως παίκτης της Άρσεναλ στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights