Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ !!!

image

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 83-79 ανοίγοντας παράλληλα το σκορ στους τελικούς της Α1. Κορυφαίος από τους νικητές ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ μοιραίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Γιώργος Πρίντεζης. Επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων την Τρίτη στο ΣΕΦ (20:00). Στο παιχνίδι του μικρού τελικού το Μαρούσι έσπασε την έδρα του Πανιωνίου επικρατώντας με 67-60.

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο παρκέ στην αρχή του ματς και μεταφέροντας την μπάλα κοντά στο καλάθι και τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ προηγήθηκε με 6-0. Ολυμπιακός κάνοντας πολύμεγάλες χρονικά επιθέσεις χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να βάλει το πρώτο του καλάθι, το οποίο είχε θύτη τον Γιώργο Πρίντεζη. Από αυτό το σημείο και μετά οι επιθέσεις των «πρασίνων» άρχισαν να εκδηλώνονται από τους περιφερειακούς με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο νούμερο έπειτα από εύστοχο σουτ του Στράτου Περπέρογλου (15-4 στα 2:50 πριν τη λήξη). Κάπου εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης έριξε στο παρκέ τον Μίλος Τεόντοσιτς παίζοντας πλέον με τρία γκαρντ (Μπλάκνεϊ και Γκριρ οι άλλοι δυο).

Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά βελτιώθηκε αισθητά, ωστόσο το «τριφύλλι» έκλεισε με διψήφια διαφορά την πρώτη περίοδο. Αυτή η διαφορά δικαιολογείται και από το γεγονός ότι ο μεν Παναθηναϊκός είχε ήδη πέντε κλεψίματα και ο δε Ολυμπιακός εφτά λάθη.
Γιάννης Μπουρούσης από τη μια και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την άλλη ξεκίνησαν «ζεστοί» στην δεύτερη περίοδο σκοράρωντας όλους τους πόντους των ομάδων τους μέχρι το 21-13. Κάπου εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης γύρισε την άμυνα του Ολυμπιακού σε ζώνη πράγμα που όπως αποδείχθηκε είχε ευεργετικές συνέπειες για την ομάδα του. Σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Μίλος Τεόντοσιτς, οι οποίοι έφεραν το ματς στο 25-24 στα 5:30 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γιασικεβίτσιους όμως είχε άλλη γνώμη και με νέο τρίποντο έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό (28-24). Ο Τεόντοσιτς, ωστόσο μοιράζοντας ασίστ και σκοράροντας με κάθε τρόπο έφερε το ματς στα ίσα για πρώτη φορά από την έναρξη του αγώνα (28-28). Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έφθειρε τους αντιπάλους του με φάουλ και μάλιστα πήρε το τρίτο του Δημήτρη Διαμαντίδη στα 3:30 πριν τη λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου. Ο Ομπράντοβιτς ρίσκαρε κρατώντας τον Διαμντίδη και αυτός τον δικαίωσε, καθώς με εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 33-30. Οι Τεόντοσις και Σχορτσιανίτης όμως κράτησαν κοντά στο σκορ την ομάδα τους και κάπως έτσι φτάσαμε στο 38-35 του ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό του πόσο δυσκολεύτηκαν οι «πράσινοι» από τη ζώνη των ¨ερυθρολεύκων» ήταν τα 4/13 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στη τρίτη περίοδο και καθοδηγούμενο από τον Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε με 47-38. Ο Ολυμπιακός όμως έκανε ένα σερί 7-0 και επέστρεψε στο σκορ (47-45). Κάπου εκεί ο Μάικ Μπατίστ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στους γηπεδούχους. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη όταν ο Κώστας Τσαρτσαρής μ δυο συνεχόμενα τρίποντα τιμώρησε την ζώνη του Ολυμπιακού κάνοντας το 57-47. Πάλι όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απαντήσεις στους Σχορτσιανίτη και Τεόντοσιτς και κάνοντας ένα σερί 11-0 πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (58-57 με τρίποντο του Γουντς). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με το τέλος του δεκαλέπτου έβαλε μπροστά την ομάδα του με 60-58.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έβαλε τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι μετά τα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ στάθηκε στο ύψος του και σκόραρε όλους τους πόντους της ομάδας του μέχρι το 67-62. Ο περπ΄ρογλου ήταν «ζεστός» και με το δεύτερο του εύστοχο τρίποντο σε αυτή την περίοδο έκανε το 72-65 δίνοντας «βαθιά ανάσα» στην ομάδα του. Σε αυτό σημείο η είσοδος του Σχορτσιανίτη στο ματς κρινόταν επιτακτική και έτσι και έγινε. Ο «Big Sofo» στην μια φάση άνοιξε χώρο στον Μπλάκνεϊ και εκείνος σκόραρε εύκολα, ενώ στη δεύτερη φάση σκόραρε ο ίδιος μειώνοντας σε 72-69 στο 36’. Ο Κώστας Τσαρτσαρής όμως βρισκόταν σε μεγάλη βραδιά και ήταν αυτός που και πάλι επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με +5 (74-69).

Ο Βασιλόπουλος όμως με ένα μεγάλο τρίποντο μείωσε στον πόντο 74-73. Με το σκορ στο 76-75 ήταν στιγμή που μίλησε η μεγάλη κλάση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος με «Ολύμπια» ψυχραιμία από τα 6,25 έκανε το 79-75 στα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Γκριρ, ο οποίος με 2/2 έκανε το 79-77. Ο Γιασικεβίτσιους με τον ίδιο τρόπο έκανε το 81-77. Στην επόμενη επίθεση ο Βασιλόπουλος με πολύ έξυπνη πάσα έδωσε στον Πρίντεζη, ο οποίος πήρε καλάθι και φάουλ. Ο άσος του Ολυμπιακού αστόχησε στην συμπληρωματική βολή, αλλά ο Μπλάκνεϊ πήρε το επιθετικό και στη συνέχεια της φάσης ο Πρίντεζης από πλεονεκτική θέση και υπό πίεση του Μπατίστ αστόχησε. Την επίθεση των «πρασίνων» ανέλαβε ο Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πήρε το φάουλ και με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 83-79.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 38-36, 60-58, 83-79
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 7, Μπατίστ 17, Τσαρτσαρής 16(2), Διαμαντίδης 10(2), Περπέρογλου 9(3), Γιασικεβίτσιους 22(3), Χατζηβρέττας, Γουίνστον 2, Τομάσεβιτς, Αλβέρτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10, Μπουρούσης 11(1), Γκριρ 7(1), Βασιλόπουλος 6(2), Πρίντεζης 4, Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 13(3), Παπαμακάριος, Σχορτσανίτης 13, Γουντς 8(1), Βασιλειάδης 2

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ



ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights