Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΜΕ ΣΚΟΟΥΛΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

image

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που φέτος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Μόσχα! Το "χρυσό" γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Πολ Σκόουλς στο 14' με άπιαστη βολίδα!
Πριν από 50 χρόνια η Ατροπος, έκοψε το νήμα μίας ομάδας που θα μπορούσε να κατακτήσει τα πάντα στο διάβα της και να πάρει πρώτη από όλες το στέμμα της "βασίλισσας". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη χρονιά που συμπληρώθηκε η 50η επέτειος από την τραγωδία του Μονάχου, βρίσκεται ένα βήμα για να επαναλάβει τον άθλο του 1968 (4-1 τη Μπενφίκα στο "Γουέμπλεϊ) και του 1999 (2-1 τη Μπάγερν στο "Καμπ Νόου").
Οι παίκτες του σερ Αλεξ Φέργκιουσον έκαναν το... χρέος τους καθώς επικράτησαν με 1-0 της Μπαρτσελόνα και περιμένουν να μάθουν ποιός θα είναι ο τελευταίος τους -εγχώριος, καθώς στον άλλο ημιτελικό αναμετρόνται Τσέλσι και Λίβερπουλ- αντίπαλος πριν την κατάκτηση του "ιερού δισκοπότηρου".
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του "Ολντ Τράφορντ" ήταν ο Πολ Σκόουλς. Ο Αγγλος μέσος που απουσίασε λόγω καρτών από τον τελικό του "Καμπ Νόου" το 1999, με μία εκπληκτική βολίδα στο 14' δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βαλντές και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση των "κόκκινων διαβόλων".
Ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε μουδιασμένα το ματς. Η Μπαρτσελόνα επέβαλλε το ρυθμό της και πίεζε αρκετά τους γηπεδούχους. Ωστόσο το γκολ του Σκόουλς, άλλαξε τις ισορροπίες και αποδιοργάνωσε τους "μπλαουγκράνα". Αν βέβαια ο Μέσι είχε καταφέρει να νικήσει στη φάση του 19' τον Φαν ντερ Σαρ, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.
Οι "κόκκινοι διάβολοι" αφότου απέκτησαν το προβάδισμα επιδίωξαν να "χτυπήσουν" τη Μπαρτσελόνα με αντεπιθέσεις, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους. Ειδικά μάλιστα στο β' ημίχρονο έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ να φτάσουν άνετα μέχρι τη μεσαία γραμμή, αλλά από εκεί και πέρα το πρέσινγκ ήταν ασφυκτικό.
Όσο ο χρόνος κυλούσε η Μάντσεστερ πλησίαζε τον τελικό της Μόσχας και ένας λόγος ήταν η αδυναμία των παικτών της Μπαρτσελόνα να απειλήσουν την εστία του Φαν ντερ Σαρ. Μάλιστα με εξαίρεση τον Μέσι και λίγο τον Ντέκο, ούτε ο Ετό, ούτε οι Ανρί, Μπόγιαν και Γκούντγιονσεν κατάφεραν να κάνουν απειλητικά αισθητή την παρουσία τους.
Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Παρκ, τον οποίο ακολούθησαν οι Φέρντιναντ, Σκόουλς και Κάρικ. Αυτό βέβαια δεν να σημαίενι ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους υστέρησαν, παρότι το παιχνίδι που έπαιξαν δεν ήταν φουλ επιθετικό και ποδόσφαιρο κατοχής. Ήταν όμως παιχνίδι τακτικής και ουσίας που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα...

  • H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε αήττητη στον τελικό με απολογισμό 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και τέρματα 19-5!
    Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ"
    Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
    Εισιτήρια: 75.061

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Χάργκριβς, Εβρά (90'+2' Σιλβέστρ), Φέρντιναντ, Μπράουν, Νάνι (76' Γκιγκς), Σκόουλς (76' Φλέτσερ), Κάρικ, Παρκ, Ρονάλντο, Τέβες
    Στον πάγκο: Κούστσακ, Αντερσον, Ο'Σέι, Γουέλμεπκ.

    Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Τζαμπρότα, Μιλίτο, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τουρέ (89' Γκούντγιονσεν), Ντέκο, Τσάβι, Ινιέστα (61' Ανρί), Ετό (72' Μπόγιαν), Μέσι
    Στον πάγκο: Χοσέ Πίντο, Εντμίλσον, Σιλβίνιο, Τουράμ

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

    Tracy McGrady

    Highlights