Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟP 10 ΑΚΡΙΒΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Οι 10 πιο ακριβοί...

Όχι, δεν πρόκειται για "παλτά"... αλλά για καταξιωμένους παίκτες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα όπου κάποτε "μεσουρανούσαν" και τώρα βρίσκονται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, στην άκρη του πάγκου της ομάδας τους "ζεσταίνοντας" τη θέση. Ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία δύο χρόνια από τους συλλόγους τους και που πλέον δεν υπολογίζονται από τους προπονητές τους.

Θέση σε αυτή τη λίστα πιθανόν να "άξιζουν" και άλλοι παίκτες (Σαμαράς, Καστίγιο κ.α), με τους δέκα όμως που επιλέχθηκαν να αποτελούν μερικούς από τους πιο εμπορικούς ποδοσφαιριστές.
Η λίστα με τους 10 πιο ακριβούς "παγκίτες":

Νο 10: Μαρσέλο Γκαγιάρδο - Παρί Σ.Ζ (5 εκ. ευρώ)
Άλλος ένας νέος "Μαραντόνα" που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον τίτλο. Πλέον με "πατημένα" τα 31 χρόνια, ο μπαλαδόρος Αργεντίνος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει καν θέση βασικού στην ομάδα του Λε Γκεν, Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βέβαια κάθε χρονιά πάει από το κακό στο χειρότερο στη Λιγκ 1. Ελάχιστες οι συμμετοχές του στο αρχικό σχημα των "Παριζιάνων".
Νο 9: Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν - Μπάγερν Μονάχου (8 εκ. ευρώ)
Ο θηριώδης Βέλγος έχει χάσει πλέον τη θέση του στο κέντρο της άμυνας από τους Λούσιο και Ντεμικέλις, τους οποίους και φαίνεται να προτιμά ο προπονητής του στην Μπάγερν Μονάχου, Ότμαρ Χίτζφελντ. Αν και παραγκωνισμένος οι "Βαυαροί" δύσκολα θα σκεφτόντουσαν να αποδεσμεύσουν το διεθνή ποδοσφαιριστή. Εκτός και αν φτάσει στα χέρια τους μία πολύ καλή προσφορά, αντάξια των 8 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ξοδέψει για να τον αποκτήσουν από το Αμβούργο το καλοκαίρι του 2006.
Νο 8: Λούκας Ποντόλσκι - Μπάγερν Μονάχου (10 εκ. ευρώ)
Η μετεγγραφή του από την Κολονία είχε κοστίσει στην Μπάγερν 10 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση των Γερμανών φαινόταν καλή αλλά η πρώτη χρονιά του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Μονάχου χαρακτηρίστηκε από διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Η κατάληξη; Ο πάγκος. Και τα πράγματα τη φετινή χρονιά δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για το νεαρό άσο. Ο λόγος; Τόνι, Κλόσε και Ριμπερί...
Νο 7: Αντρές Ντ' Αλεσάντρο - Σαραγόσα (3.5 εκ. ευρώ)
Μόνο 3.5 εκατομμύρια ευρώ κόστισε ο Αργεντίνος στη Σαραγόσα. Μία φορά και έναν καιρό αποτελούσε και αυτός έναν από τους διαδόχους του Μαραντόνα. Μπροστά του στην ισπανική ομάδα βρήκε τον φορμαρισμένο Πάμπλο Αϊμάρ, τον Ρικάρντο Ολιβέιρα, αλλά και τον Ντιεγκο Μιλίτο. Ως η πρώτη αλλαγή για την ομάδα του Βίκτορ Φερνάντεθ, θα αποτελούσε έκπληξη να τον δούμε να αποχωρεί από το "Ρομαρέδα" αυτό τον Ιανουάριο.
Νο 6: Μίστα - Ατλέτικο Μαδρίτης (4 εκ. ευρώ)
Ο άλλοτε πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν (19 γκολ το 2004 με τη Βαλένθια), τα έχει βρει "σκούρα" στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχοντας να υπερκεράσει τους Αγκουέρο, Φορλάν, Ρέγες και Σιμάο, η θέση στην ενδεκάδα των "ροχιμπλάνκος" για τον 29χρονο Ισπανό φαντάζει πλέον σαν άπιαστο όνειρο.
Νο 5: Χαβιέ Ερνέστο Σεβαντόν - Σεβίλλη (8 εκ. ευρώ)
Μία από τις ακριβότερες μετεγγραφές του 2006 για τη Σεβίλλη ήταν ο Ουρουγουανός επιθετικός Σεβαντόν. Το ύψος της μετεγγραφής του από τη Μονακό έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Οι μέτριες εμφανίσεις του και τα γκολ με το σταγονόμετρο έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τον στράικερ των Σεβιγιάνων, με τις σχέσεις του με τη διοίκηση της ομάδας της Ανδαλουσίας να βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Η μετεγγραφή του στην Ουέλβα, κάτι που ικανοποιούσε τις φιλοδοξίες του διεθνή Ουρουγουανού αλλά και τη Σεβίλλη, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω διαφοράς στο οικονομικό μεταξύ των δύο ομάδων. Πλέον η επιστροφή του σε γνωστά "λημέρια" (ιταλικά) γι' αυτόν φαντάζει σαν ένα αρκετά πιθανό σενάριο.
Νο 4: Χουάν Ρομάν Ρικέλμε - Μπόκα Τζούνιορς (8 εκ. ευρώ)
Περίεργη περίπτωση ο Αργεντίνος βιρτουόζος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σύμφωνα με τα κριτήρια της λίστας δε θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και μάλιστα σε τόσο περίοπτη θέση. Ας όψεται όμως ότι μέχρι πρότινος ήταν δέσμιος μίας σχεδόν αρρωστημένης κατάστασης στη Βιγιαρεάλ, με τον προπονητή του στα "κίτρινα υποβρύχια", Μανουέλ Πελεγκρίνι, να μην τον υπολογίζει και τον ίδιο να ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί από αυτή την κατάσταση.
Η λύση ήρθε από την ομάδα στην οποία είχε δοθεί και παλαιότερα δανεικός, την Μπόκα Τζούνιορς. Πλέον έχοντας βρει το ποδοσφαιρικό του καταφύγιο, ο "μάγος" της μπάλας ξεδιπλώνει το περίσσιο ταλέντο του στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής με τη φανέλα της θρυλικής Μπόκα αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής.
Νο 3: Έιντουρ Γκούντγιονσεν - Μπαρτσελόνα (12 εκ. ευρώ)
Λιονέλ Μέσι... Μπόγιαν Κρκιτς... Τιερί Ανρί... Σαμουέλ Ετό... Ροναλντίνιο... Τζιοβάνι Ντος Σάντος... Έβδομη(;) λύση για τους "μπλαουγκράνα". Χμμμ... Σαν να είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα για τον Ισλανδό άσο, που δεν παύει όμως να αποτελεί ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή ακόμα και στα 29 του. Αν και η Μπάρτσα είχε ξοδέψει περίπου 12 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της από την Τσέλσι η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πέσει αισθητά.
Νο 2: Πίτερ Κράουτς - Λίβερπουλ (12 εκ. ευρώ)
Συνωστισμός στην επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ μετά και τις προσθήκες των Φερνάντο Τόρες, Αντρέι Βορονίν, Ράιαν Μπάμπελ αλλά και την παραμονή του Κάιτ στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ και τις "αποτελεσματικές" εμφανίσεις του Γιόσι Μπεναγιούν.
Αποτέλεσμα αυτού αλλά και του συνεχούς "ροτέισον" που εφαρμόζει ο Ράφα Μπενίτεθ είναι να παραπονιέται συνεχώς ο υψηλόσωμος στράικερ των "κόκκινων" για το λιγοστό χρόνο συμμετοχής του στη βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ. Οι φήμες τον θέλουν να αποχαιρετά σύντομα το "λιμάνι" με την τιμή του πάντως να μην έχει αλλάξει καθόλου από εκείνη που τον είχε αγοράσει η Λίβερπουλ από τη Σαουθάμπτον, παραμένοντας στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Νο 1: Αντρέι Σεφτσένκο - Τσέλσι (42 εκ. ευρώ)
Μετά και την αποχώρηση του "special one", Ζοζέ Μουρίνιο, από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, ο "Σέβα" έχει σταματήσει να παραπονιέται για το χρόνο συμμετοχής του. Πόσο μάλλον μετά και τον τραυματισμό του μεγάλου του "αντιπάλου" στην επίθεση των "μπλε" Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος θα απουσιάσει και από τις υποχρεώσεις της ομάδας του Λονδίνου λόγω της συμμετοχής του με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Κόπα Άφρικα.
Παρόλα αυτά ο Άβραμ Γκραντ, πριν αρχίσει να του δίνει ευκαιρίες (ίσως και λόγω έλλειψης επιλογών) στην επιθετική γραμμή των "μπλε", δεν έδειχνε να εμπιστεύεται κι αυτός αρκετά τον 31χρονο στράικερ. Πλέον ο Ουκρανός βρίσκεται σε ανοδική πορεία, βλέποντας περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες μέρες να έρχονται γι' αυτόν στο Λονδίνο.
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είχε ξοδέψει το αστρονομικό ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρει τον Ουκρανό άσο της Μίλαν στο "Στάμφορν Μπριτζ". Η αξία του επιθετικού της Τσέλσι έχει σχεδόν υποδιπλασιαστεί.
Κάποιοι από αυτούς, ίσως και μέσα στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σκεφτούν να αλλάξουν ποδοσφαιρική "στέγη", αν θέλουν να "ξεπιαστούν". Ίσως όμως με το νέο έτος ο Άγιος Βασίλης τους "φέρει" μία νέα ευκαιρία να επανακάμψουν και να απογειώσουν ξανά την καριέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights