Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ DERBY

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα και από το δεύτερο του πέρασμα στην Θεσσαλονίκη. Επικράτησε 1-0 του Αρη, χάρη στο αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο 44’ και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίος των «πρασίνων» ο αλάνθαστος, Γιάννης Γκούμας. «Δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα» , τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζοσέ Πεσέιρο.
Το ματς
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 11η αγωνιστική. Ηρακλής – Παναθηναϊκός και στο 27’, ο Σαλπιγγίδης προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με πλασέ στην κίνηση. Ο Κατσιαμπής βάζει το πόδι του και άθελα του σημειώνει το νικητήριο γκολ του «τριφυλλιού». Κάτι ανάλογο έγινε και σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πρωταγωνιστής, από πλευράς «πρασίνων», ήταν και πάλι ο «Σάλπι», που μετά την σέντρα – σουτ του Ρομέρο, στο 44’ «τρύπωσε» στην μικρή περιοχή για να ανοίξει το σκορ. Η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Αβραάμ Παπαδόπουλου και κατέληξε στην εστία του Χαλκιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύτιμη νίκη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος προτίμησε ένα σύστημα 4-4-2, με τους Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη στην επίθεση, ήταν βελτιωμένη, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία στον χώρο του κέντρου και αρχικά απειλούσε με μακρινά σουτ. Από την άλλη, ο Αρης, που παρατάχθηκε με ένα 4-4-1-1 (Ο Κόκε ήταν στην κορυφή και από πίσω του ο Ιβιτς), ανέβασε την απόδοσή του από το 20’ και μετά. Προσπαθούσε κυρίως από την δεξιά πλευρά να κάνει την ζημιά, αλλά ο Φύσσας τις περισσότερες φορές εξουδετέρωνε τις προσπάθειες των αντιπάλων του.
Το γκολ του Παναθηναϊκού, στο 44’, ήταν μια… ψυχρολουσία για τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι οποίοι, δυο λεπτά αργότερα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντινή απόσταση και να διορθώσει το λάθος του, στην φάση του αυτογκόλ.
Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, αλλά οι γκολκίπερ, Μάλαρτζ και Χαλκιάς είπαν «όχι» όποτε χρειάστηκε. Στο 47’, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κόκε και τρία λεπτά αργότερα, ο πορτιέρο του Αρη έβαλε… στοπ στην γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου.
Εξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο 0-2, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Παπαδόπουλος βρήκε, με το κεφάλι, τον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, αυτός σούταρε και ανάγκασε τον Χαλκιά σε μια ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.
Από το 65’ και μετά, οι «κίτρινοι» πίεσαν, χωρίς όμως να πατάνε εύκολα περιοχή. Οποτε οι μέσοι των γηπεδούχων επεδίωκαν την τελική πάσα, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού ήταν σε σωστές θέσεις και έδιωχναν. Κυρίως ο Γκούμας, που πραγματοποίησε με πολύ καλή εμφάνιση και ήταν αλάνθαστος σε όλες του τις τοποθετήσεις και επεμβάσεις.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα έγινε στο 76’. Μετά την σέντρα του Σανσόν, από δεξιά, ο Σιστόν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάλαρτζ, πάλι, ήταν σε ετοιμότητα…
Το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή, Κάκου έκανε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να χαμογελούν. Πήραν μια νίκη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και μάλιστα μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Μια νίκη που εκτός από το ότι έφερε πολύτιμους βαθμούς στο «τριφύλλι», θα λειτουργήσει και σαν ψυχολογικό ντοπάρισμα εν’ όψει της δύσκολης συνέχειας. Κάτι που, σίγουρα, ήταν απαραίτητο τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τον κόσμο…
Άρης (Ν. Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο (81' Χαβίτο), Μάρκο Αουρέλιο, Ρονάλντο, Α. Παπαδόπουλος, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Σανσόν, Κάλβο (52' Κάλβο), Ίβιτς (62' Πρίττας), Κόκε.
Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Μόρις, Γκούμας, Φύσσας (80' Βύντρα), Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Ρομέρο (86' Σιμάο), Παπαδόπουλος (83' Ν'Ντόι), Σαλπιγγίδης.

Το φιλμ του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights