Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ !!!!

Τι και αν έπαιζε χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη; Τι και αν δεν μπορούσε να «σταυρώσει» καλάθι στο πρώτο ημίχρονο; Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σαρώσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 83-64 στην Κωνσταντινούπολη και να διατηρήσει το αήττητο στη φετινή Ευρωλίγκα, με ρεκόρ «6 στα 6». Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετώπισαν επιθετικά προβλήματα και δεν μπορούσαν να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι τους, χωρίς το «χταπόδι». Όμως, στο δεύτερο μέρος «πάτησαν γκάζι» και βρίσκοντας τις λύσεις από παντού «κατατρόπωσαν» την τουρκική ομάδα, που δεν είχε τις κατάλληλες λύσεις να αντιμετωπίσει την «πράσινη» υπεροχή.
Οι απώλειες των ριμπάουντ ήταν το βασικότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στην αρχή της αναμέτρησης, ελλείψει και του Διαμαντίδη. Έτσι, το ματς ήταν ντέρμπι, με τους Τούρκους να αποκτούν προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Τελικά οι βολές του Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο -1 για τους «πράσινους».
Στη δεύτερη περίοδο, τα λάθη των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν στην ημερήσια διάταξη. Έτσι, οι «κίτρινοι» βρήκαν την ευκαιρία να «κλέψουν» πολλές φορές την μπάλα και να βγουν σε αιφνιδιασμούς. Ο Κουτλουάι έστειλε τη διαφορά στο +5, όμως ο «Σάρας» κρατούσε μέσα στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό. Η μπάλα άρχισε να περνάει και στον Ζίζιτς μέσα στη ρακέτα και έτσι σιγά σιγά τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Οι «πράσινοι» έκαναν ένα σερί 12-3 και «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +4.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα του Παναθηναϊκού «τσάκιζε κόκαλα» και επιθετικά άρχισε να κάνει «κουμάντο» ο Μπατίστ. Οι Τούρκοι «εγκλωβίστηκαν» και δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα, σημειώνοντας μόλις πέντε πόντους στο τριαντάλεπτο. Η κυριαρχία στα ριμπάουντ και οι εξάρσεις του Μπατίστ έφτασαν τη διαφορά στο +24. Το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +21, με τους παίκτες του «Ζοτς» να έχουν σημειώσει 22 πόντους σε εκείνο το διάστημα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν μόνο μέχρι τους 15 πόντους, χάρη στις εξάρσεις των Ουάιτ και Σόλομον. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής σε όλους τους τομείς και τα τελικό +19 ήταν το «επιστέγασμα» των προσπαθειών των δύο ομάδων.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-43, 44-65, 64-83
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Ουάιτ 14, Σόλομον 11 (1), Τουρκσάν, Μπασάκ 2, Ονάν 2, Ερντέν 15, Κουτλουάι 6 (2), Βίντμαρ 9, Σάβας, Πρέλντζιτς 2, Μρσιτς 3 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 2, Σπανούλης 9, Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 16, Ζίζιτς 14, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης, Τσαρτσαρής 2, Ουίνστον 13, Τομάσεβιτς 2, Γιασικεβίτσιους 19 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights