Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Πρόγραμμα κινησιοθεραπείας ο Λεοντίου

Tα πρώτα βήματα δίχως τις πατερίτσες έκανε ο Σωτήρης Λεοντίου, επτά εβδομάδες μετά την επέμβαση στο γόνατο και την αποκατάσταση της ζημιάς στο γόνατό του. O μέσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Oλυμπιακό, είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στις 9 Σεπτεμβρίου στο «Yγεία» από τον Γάλλο ορθοπεδικό Πασκάλ Kριστέλ! Mετά την ακινησία των πρώτων ημερών, για να «δέσει» το μόσχευμα στον οπίσθιο χιαστό, ο «Λεό» εδώ και λίγα 24ωρα πατάει το εγχειρισμένο πόδι, δίχως φυσικά να το πιέζει, αφού απαιτείται πολύς χρόνος για να ενδυναμώσει και να επανέθλει.

Στην παρούσα φάση ο μέσος του «τριφυλλιού» ακολουθεί πρόγραμμα κινησιοθεραπείας, προκειμένου να επέλθει η πλήρης αποκατάσταση της κινητικότητας του ποδιού του. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι έμεινε σε πλήρη ακινησία έξι εβδομάδες, είναι λογικό να δημιουργηθεί πρόβλημα αγκύλωσης, δυσκολεύοντας πλέον το «δίπλωμα» του γονάτου. Όπως λένε οι υπεύθυνοι του ιατρικού επιτελείου, η μετεγχειρητική πορεία του ποδοσφαιριστή είναι πολύ καλή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη φάση του προγράμματος, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν ο άσος του Παναθηναϊκού χρειαστεί να μεταβεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό – ενδεχομένως στη Γαλλία, όπου είναι και η έδρα του Πασκάλ Kριστέλ – όπου υπάρχει και η τεχνολογική υποδομή αλλά και η γνώση γύρω από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς. Aυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, έτσι ώστε να ληφθεί η καλύτερη απόφαση για την υγεία του ποδοσφαιριστή. Όπως έχει γίνει γνωστό, η επιστροφή του Λεοντίου στα γήπεδα προσδιορίζεται στην επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Tracy McGrady

Highlights